Ruski fotografi se popeli na vrh piramide da bi slikali Kairo (FOTO)

U kompleks su ušli kao obični turisti, a kada se kompleks zatvorio, u četiri po podne, sakrili su se i čekali da padne noć da bi se, pod okriljem mraka, popeli na jedino preživelo od Sedam svetskih čuda

  • 2

Ruski fotografi su se krili od čuvara pet sati u grobnici u blizini Keopsove piramide da bi se popeli na vrh jedne od piramida u Gizi.

U kompleks su ušli kao obični turisti, a kada se kompleks zatvorio, u četiri po podne, sakrili su se i čekali da padne noć da bi se, pod okriljem mraka, popeli na jedino preživelo od antičkih Sedam svetskih čuda.

Izbegavajući čuvare, popeli su se na piramidu visoku 140 metara po opasnom kamenju koje se raspadalo ispod njihovih nogu.

Na vrhu piramide su našli mnogo natpisa na različitim jezicima, od arapskog do francuskog i ruskog, koji su nastali pre nego što je zabranjen pristup grobnicama faraona.

Fotografisali su divnu panoramu okoline piramida i Kaira noću, a ujutru su se iskrali, rizikujući da, ako budu uhvaćeni, budu osuđeni na jednu do tri godine zatvora, što je egipatskim zakonom propisana kazna za upad na zatvoreni deo kompleksa.

Pogledajte galeriju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA