ČOVEK BEZ LICA: Ćerkini poljupci su mu jedina sreća u životu (VIDEO)

- Verujem u Boga i znam da me prihvata ovakvog kakav sam. Najvažnije mi je što moja ćerka nikad nije marila što sam deformisan, već se raduje što sam tu pored nje - rekao je Dalas Vijens iz Teksasa. Njegovo lice dotakao je strujni kabl, a toliko je struje prošlo kroz njegovo telo da je pravo čudo što je preživeo

  • 2

Dalas Vijens iz Fort Vorta u Teksasu najviše na svetu želeo bi da ponovo oseti poljubac svoje ćerke. Mladi otac preživeo je tragediju koja mu je zauvek promenila život i zbog koje je potpuno izgubio osećaj na licu. Ipak, on veruje da postoji nada.

Naime, Vijens (24) je pretrpeo opekotine četvrtog stepena kada je njegovo lice dodirnuo strujni kabl visokog napona.

- Mogu da primam ćerkine poljupce, ali ne mogu da ih osetim, niti da joj uzvratim - kaže Dalas.

On se nada da će mu se osećaj na licu vratiti nakon transplantacije lica, što je komplikovana procedura koja je do sada samo dva puta izvedena u SAD.

Vijensovo lice dotakao je strujni kabl dok je radio u dizalici, na Crkvi Fort Vort. Toliko struje je prošlo kroz njegovo telo, da lekari smatraju da je pravo čudo što je preživeo.

Struja mu je bukvalno spržila lice, tako da lekari moraju naprave nacrte lica kako bi ga rekonstruisali.

- Zadivljujuće je što je njegov mozak netaknut, kao i ostatak njegovog tela - rekao je doktor Džefri Dženis, plastični hirurg sa Univerziteta u Teksasu.

Vijens navodi da se ne plaši da pokaže svoje lice javnosti, ali da bi želeo da povrati osećaj i pravilno funkcionisanje mišića kako bi mogao da se još više zbliži sa svojom ćerkom Skarlet (3).

- Verujem u Boga i znam da me prihvata ovakvog kakav sam. Najvažnije mi je što moja ćerka nikad nije marila što sam deformisan, već se raduje što sam tu pored nje - rekao je on.

Vijensovi lekari nadaju se da će on biti dovoljno dobar kandidat za retku operaciju, ali priznaju da je transplantacija veoma rizičan zahvat.

- To je presađivanje sa drugog živog bića, tako da morate uzimati lekove da bi vaš imuni sistem prihvatio promenu - rekao je Dženis.

Pogledajte video:

(M. R. / Izvor: nbcdfw.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milica Simović

    1. april 2013 | 20:31

    Covek je operisan, sada ima lice nekog drugog coveka, bila je emisija o njemu na Nacionalnoj Geografiji...

  • merodavni

    2. april 2013 | 19:47

    Za malo da zakasnite sa obavestenjem... :D Jos malo pa mu se i cerka udala! :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA