Zavirite u tajnu vikendicu Al Kaponea (FOTO)

Vikendica ima četiri spavaće sobe u prizemlju i tri u podrumu, a postoji i tajni prolaz do šipraga. Ikoni američkog podzemlja služila je da se skriva od FBI tokom '40-ih godina, kada je patio od manije gonjenja

  • 3

Al Kapone legendarni je vođa američke mafije, gangster sa popularnošću bez premca, ikona podzemlja i najpoznatiji stanovnik Čikaga u istoriji. Ipak, i pored toga, malo se zna o njegovom životu nakon što je izašao iz Alkatraza, u koji ga je "strpao" čuveni Eliot Nes, tako što mu je pronašao utaju poreza. Ako ništa, srpska javnost sa tim neslavnim periodom njegovog života nije dublje upoznata.

Njegov lični lekar je 1946. godine utvrdio da Kapone ima mentalnu sposobnost 12-godišnjeg deteta, što znači da su godine ugodnog i raskalašnog života ostavile trajne posledice na psihu.

Nikada nije uspeo da povrati ugled i uticaj koji je imao pre Nesa i Alkatraza, tako da je poslednjih desetak godina svog života proveo na Floridi, ali i u svojoj vikendici u Kanadi.

Vikendica ima četiri spavaće sobe u prizemlju i tri u podrumu, a postoji i tajni prolaz do šipraga. Služila mu je da se skriva od FBI tokom '40-ih godina, kada je patio od manije gonjenja.

Zavirite u ovu kuću.

Pogledajte foto-galeriju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dutch

    3. april 2013 | 14:23

    Pa ja ne znam nijednog dvanaestogodisnjaka koji je svojim mozgom i mudima napravio tolike pare.

  • русија

    4. april 2013 | 03:27

    елиот нес - илија несторовић

  • e budalo..

    4. april 2013 | 03:01

    Čitaj malo bolje.. Takav je bio posle Nesa i Alkatraza!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA