CILJ OPRAVDAVA SREDSTVO: Robijaš kašikom iskopao rupu i pobegao iz zatvora

Federalna zatvorska služba objavila je sliku Topalova (33), optuženog za ubistvo dve osobe i šverc oružja, obećavši nagradu za bilo kakvu informaciju o beguncu

  • 2

Zatvorenik Oleg Topalov (33), optužen za dvostruko ubistvo, uspeo je da pobegne iz jednog od najvećih i najstrože čuvanih moskovskih zatvora tako što je probio rupu u plafonu svoje ćelije, provukao se kroz cevi za ventilaciju i izašao napolje, saopštila je zatvorska služba.

Nije jasno kako je Topalov uspeo da probije rupu na tavanici, s obzirom na to da se ćelije redovno pretražuju kako u njih ne bi bili uneti zabranjeni predmeti. Jedini predmet koji je on mogao da upotrebi je kašika, rekao je jedan izvor agenciji Interfaks.

To je jedno od retkih bekstava iz zatvora "Matroškaja tišina", navodno tek četvrto za protekle dve decenije.

Federalna zatvorska služba objavila je sliku Topalova (33), mršavog čoveka crne kovrdžave kose, što je za nju neuobičajeni potez, pozivajući one koji imaju bilo kakve informacije o beguncu, poreklom iz Sočija, da ih dostave.

Topalov je optužen za ubistvo dve osobe i šverc oružja. On je držan u pritvoru od oktobra 2011. Nakon ovog bekstva preti mu dodatna kazna od četiri godine zatvora.

Zatvor "Matroškaja tišina" na severoistoku Moskve, koji je otvoren 1946, ima sopstvenu bolnicu u kojoj je 2009. umro moskovski advokat Sergej Magnitski nakon što je premešten iz ozloglašenog zatvora "Butirka", što je podstaklo veliko negodovanje u svetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA