Upoznajte najsnažniju devojku na svetu! (FOTO) (VIDEO)

U Ginisovu knjigu rekorda upisala se 2000. godine kada je podigla 100 kilograma, dok je ona težila samo 40. Već 2006. godine podigla je 300 kilograma što je bilo četiri puta više od njene težine

  • 2

Varja Akulova je jedna od onih sjajnih žena za koje javnost nikad nije čula. Često nazivana najjačom devojkom na svetu, Varja, koja je oborila dva Ginisova rekorda, u stanju je da podigne četiri puta veći teret od nje same.

Rođena 1992. godine u ukrajinskom rudarskom gradu Krivoj Rog, Varja Akulova pokazala je izvanredne psiho-fizičke sposobnosti od rane mladosti. Kada je imala samo godinu dana mogla je da uradi stoj na rukama, sa tri je izvodila akrobatske tačke sa svojim roditeljima, a sa četiri je trenirala pauerlifting.

Kada je Varjina majka Larisa zatrudnela, njen otac Juri je već planirao uspešne cirkuske nastupe za svog nerođenog sina, međutim kad je dobio ćerku, mislio je da se njegovi snovi nikad neće ostvariti.

Ipak, kako je Varja rasla, njen otac je shvatio da uz dobar trening njegova ćerka može postati jaka kao muškarac. Devojka je još kao mala imala jače noge i ruke od vršnjakinja. Postalo je jasno da je nasledila snagu Akulovih, jer je umesto da se igra sa lutkicama ona podizala teške tegove.

Iako je bilo upitno da li će naporni treninzi izazivati medicinske probleme, usporiti normalan rast i razvoj kostiju devojčice, lekari su, nakon opsežnih analiza, utvrdili da je ona u odličnoj psihičkoj formi, kao i da je njen imunitet odličan.

Sa šest godina devojčica je mogla da ponese dva tega u rukama i istovremeno oca na leđima.

U Ginisovu knjigu rekorda upisala se 2000. godine kada je podigla 100 kilograma, dok je ona težila samo 40. Već 2006. godine podigla je 300 kilograma što je bilo četiri puta više od njene težine.

Očekujete da neko ko je toliko snažan izgleda više kao muškarac, a ne kao žena, međutim Varia je vrlo ženstvena i ne razlikuje se od prosečne devojke njenih godina. Ne uzima nikakve saplemente i ističe da je njena snaga proizvod svakodnevnih treninga.

Pogledajte video:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA