NAJBRŽI WC NA SVETU: Olakšajte se pri brzini od 90 kilometara na sat! (VIDEO)

Britanski vodoinstalater osmislio i konstruisao motorizovani toalet, koji će mu omogućiti ulazak u Ginisovu knjigu rekorda

  • 0

Britanac Kolin Furs (33) napravio je najbrži toalet na svetu! On je konstruisao neobično vozilo na koje je postavio WC šolju sa sve vodokotlićem, koji je napunjen vodom, a tu je i nezaobilazni taolet papir.

Furs, koji je po zanimanju vodoinstalater, kaže da je na ideju o pokretnom toaletu došao iz čiste zabave.

- Često me zovu da očistim ili postavim WC šolje, možda je otud došla ideja. Motor od 140 kubika sam postavio ispod WC šolje, a brzine menjam na upravljaču. Pravio sam ga nekoliko meseci. Maksimalna brzina mu je oko 90 kilometara na sat, mada mislim da bi na dužem pravcu mogao da dostigne i brzinu i oko 100 kilometara na sat  - kaže Furs, i dodaje da se redovno pokvasi tokom vožnje.

- Redovno mi se desi da se okvasim dok vozim. Takođe, praktično je nemoguće da ostanem na dasci pri velikim brzinama - kaže Britanac, čija je naprava oborila rekord u brzini pokretnih toaleta. Prethodni rekord koji je zabeležen u toj kategoriji u Ginisovoj knjizi rekorda, držao je taolet koji je dostigao brzinu od 68 kilometara na sat.

Ko zna, ukoliko se neka kompanija zainteresuje, možda će se mobilni toalet naći i u masovnoj proizvodnji. U tom slučaju, ako vas pritera i morate do toaleta dok ste u saobraćajnoj gužvi, moći ćete da se olakšate na licu mesta.

(Telegraf.rs / Daily Mail / 24sata.hr)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA