Kinez kupio Bolta za 310.000 evra!

Bolt, najbrži golub na svetu, koji je dobio ime po atletičaru Useinu Boltu, postao je najskuplji golub na svetu

  • 0

Najskuplji golubovi poput Bolta u Kini se koriste za uzgoj na daljinu, a njihovi potomci nadmeću se u trkama golubova, sve popularnijem i profitabilnijem kineskom sportu.

Bolt, najbrži golub na svetu, koji je dobio ime po atletičaru Useinu Boltu, postao je najskuplji golub na svetu. Prema pisanju portala FoxNews.com, golub u vlasništvu belgijskog uzgajivača Lea Heremansa prodat je na aukciji kineskom biznismenu za neverovatnih 310 hiljada evra.

Osim rekordera, isti uzgajivač prodao je celu svoju kolekciju golubova (530 primeraka) zaradivši ukupno 4,3 miliona evra. Organizatori aukcije rekli su da ih je dostignuta cena iznenadila, pogotovo jer u Evropi vlada kriza.

Zbog toga ne čudi podatak da sve više vrhunskih golubova uzgojenih u evropskim državama poput Belgije završava u Kini. Tamo je pre dve godine završio i bivši belgijski rekorder prodat za 156 hiljada evra.

Najskuplji golubovi u Kini se koriste za uzgoj na daljinu, a njihovi potomci služe se u trke golubova, sve popularnijem i profitabilnijem kineskom sportu.

(Telegraf.rs/ B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA