Poslovi budućnosti neće zahtevati diplomu?!

Među dobro plaćenim poslovima budućnosti naći će se i zidarstvo, trgovina na malo, medicinska dijagnostika, a najtraženiji će biti hausmajstori i keramičari

  • 3

Za poslove koji će u ne tako dalekoj budućnosti biti najtraženiji i najprofitabilniji, na zaprepašćenje mnogih, uopšte neće biti neophodne fakultetske diplome!

Umesto dosadašnje dominacije poslova koji imaju veze s ekonomijom, na listu prioritetnih zanimanja dospeće ona koja imaju veze sa medicinskom negom i većina uslužnih delatnosti, piše "Forbs".

Ovo je više nego logično, ako se uzme u obzir da je stopa mortaliteta godinama daleko veća od stope nataliteta, kao i da je zanat u rukama nešto što nikada neće devalvirati niti će za njim nestati potražnja.

Između ostalog, među dobro plaćenim poslovima budućnosti naći će se i zidarstvo, takozvana "trgovina na malo, medicinska dijagnostika, a ubedljivo najtraženiji biće hausmajstori i keramičari.

Ovi poslovi će, prema mišljenju svetskih stručnjaka, biti sve cenjeniji, jer za razliku od kompjuterskih stručnjaka za profesionalcima u pomenutim delatnostima nikada neće nestati potražnja.

Ono što je još svima nama ostalo je, prema pisanju "Forbsa". da priznamo sebi da definitivno nije sve u diplomi i da aktuelna potražnja za profesijama za koje je neophodno pre svega praktično znanje a ne gomila ispraznih fakultetskih podataka - raste iz dana u dan.

(Telegraf.rs / Izvor: Forbes)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lud Zbujen

    25. jun 2013 | 23:02

    Koliko ja vidim ni sad ne treba u opste svako ko ima diplomu je na birou a onaj ko nema radi

  • Duda

    25. jun 2013 | 19:19

    Matematika će trebati uvek i to nije gomila ispraznih fakultetskih podataka.

  • sasa

    27. jun 2013 | 05:43

    Samo je smrt siguran posao! A kao da danas ljudi ne rade poslove van struke...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA