Bolnica ženama naplaćuje 5 $ za svaki vrisak na porođaju!

Da zlo bude veće, bolnica u Zimbabveu nakon porođaja ne pušta novopečene majke ukoliko nisu platile kaznu, a kao razlog za diskriminatorske kazne bolnice navode da porodilje kricima prave lažnu uzbunu

  • 2

Bolnica u Zimbabveu naplaćuje siromašnim trudnicama pet dolara za svaki vrisak prilikom porođaja, navodi se uizveštaju Transparensi internešenala. Kao razlog za kazne, iz bolnica navode da žene vriscima prave "lažnu uzbunu" u medicinskom objektu.

Da zlo bude veće, bolnica nakon porođaja ne pušta novopečene majke ukoliko nisu platile kaznu. U zemlji gde skoro 95 procenata populacije živi u siromaštvu, zbog takvih regulativa mnoge trudnice uopšte i ne idu u medicinske centre kako bi se porodile.

Dovoljno je istaći da bolnice naplaćuju 50 dolara za porođaj, što predstavlja trećinu godišnjih prihoda prosečnog stanovnika te afričke zemlje.

Pored  toga što je diskriminišuća, pet dolara po vrisku bila bi i visoka cena i za mnogo razvijenije države, a kamoli za Zimbabve gde je BDP po glavi stanovnika samo 500 dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • LUSTER

    13. jul 2013 | 21:31

    Ja bi kod nas stavila po 50evra za vristanje, toliko budala ima da ne verujete. Kad sam se poradjala devojka do mog kreveta se drala kao magarac..kad sam je pitala jel je mnogo boli? Ona kao ma neee...derem se da privucem paznju. Psiho!

  • boka

    14. jul 2013 | 16:55

    Naravno da ce vristati kad boli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA