KAO LIJANA: Žena s najdužom kosom na svetu (FOTO)

Aša Mendela iz Atlante ima kosu dugačku neverovatnih 16,7 metara i tešku 17,69 kilograma. Kosu pušta poslednjih 25 godina, a prilikom pranja svojih dredova potroši više od 20 šampona, dok joj za potpuno sušenje trebaju dva dana

  • 4

Aša Mandela (50), koja živi u američkoj saveznoj državi Atlanti, ponosna je vlasnica najduže kose na svetu, a prema zvaničnim podacima Ginisove knjige rekorda njena kosa je dugačka 16,7 metara i teška je 17,69 kilograma. Mandela, koja je poreklom sa Trinidada i Tobaga, kaže da kosu pušta poslednjih 25 godina.

- Moja kosa je postala deo mene. Ona je moj život. Nikada je neću ošišati. To bi za mene bilo jednako samoubistvu. Kada bih se ošišala mislim da bih bila kao zombi - priča Mandela.

Ona kaže da vodi računa o higijeni i da kosu pere jednom nedeljno. Za pranje potroši više od 20 šampona, a da joj je za potpuno sušenje potrebno dva dana.

Mandela kaže da je ponosna na svoje dredove i da ne želi niti malo da skrati kosu, iako su je lekari upozoravali da joj njena kosa zbog težine može ugroziti zdravlje.

- Rekli su mi da mogu da imam probleme sa vratom i kičmom zbog težine, ali ja ne nameravam da se šišam ni po koju cenu - kaže  Mandela. Ona je na pitanje da li joj kosa smeta u seksualnom životu odgovorila odrično.

- Nikada mi nije pravila problem tokom intimnih odnosa. Čak mislim da dodatno začinjava moj seksualni život - izjavila je Mandela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vaše Ime

    20. avgust 2013 | 17:46

    Kako li ova ide ulicom,da mi je znati..

  • XPERIA U

    21. avgust 2013 | 00:58

    Kada bi samo dobila vaskee :D

  • dada

    20. avgust 2013 | 16:59

    Onako, lepo je to da svaka osoba ima nešto svoje nekada lepo, čudesno, zanimljivo ili bilo kako, veliko poštovanje ovoj dami, ali dredovi su za mene tako odvratna stvar, ajde samo što izgledaju ružno, ali nemogu se u potpunosti ni oprati, zamršeni su, a podjednako se nemogu održavati u red, kod njih su samo dva izbora pustiti da rastu ili oseći. Pozz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA