• 2

ENGLEZ POBEDIO BANKU: Uveo telefonski broj koji se naplaćuje

Liju Bimontu iz Lidsa dosadili su svakodnevni pozivi trgovaca, pa se dosetio da uvede broj čije se pozivanje naplaćuje i time zaradi ne radeći ništa

  • 2

Malu "životnu pobedu" uz finansijsku dobit ovih dana odneo je Britanac Li Bimont, koji zarađuje na pozivima koji mu stižu od dosadnih "telefonskih trgovaca".
Vest o snalažljivom čoveku iz Lidsa stigla je nekoliko nedelja nakon što je objavljeno da je jedan Rus pobedio bankare njihovim oružjem "sitnim slovima u ugovoru".

Bimont se poslužio drugačijim trikom nakon što mu se smučilo da ga telefonski prodavci zovu svaki drugi dan. Prijavio se i uspeo da uvede u svoj stan 0871 broj, čije se pozivanje naplaćuje.

Broj koji obično iznajmljuju razni telefonski servisi uveo je pored redovne fiksne linije, ali je njega ostavio samo za prijatelje i porodicu. "Broj na plaćanje" je ubrzo počeo da ostavlja uz svoje podatke u bankama, prodavnicama, raznim anketama i upitnicima, a kako "telefonski trgovci" na taj način dolaze do "žrtava", ubrzo se našao na njihovim listama.
Sada mu svaki poziv neopreznih trgovačkih kompanija donosi 10 penija po minutu. Dosad je zaradio oko 400 funti, a broj mesečnih poziva je smanjio sa 30 na tek desetak.
Inače, jedno istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalao da korisnici koji stave svoje brojeve na liste onih koji ne žele komercijalne pozive na kraju mnogo češće budu meta telefonskih trgovaca.
(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima