JEZIVO: Ljubičasta jegulja pronađena u Kini (VIDEO)

Zbog užasavajućeg izgleda i oštrih zuba, ovo stvorenje koje je uhvaćeno u Kini neodoljivo podseća na čudovište iz filmskog serijala "Osmi putnik"

  • 7

Izuzetno retka vrsta ljubičaste jegulje pronađena je u Kini, u jezeru Taihu u provinciji Đijangsu. Jegulja je, blago rečeno, odvratnog izgleda, i u najmanju ruku podseća na "osmog putnika", čudovište iz istoimenog filmskog serijala. Jegulja ima oštre, zastrašujuće zube, a tokom života može da naraste do 30 centimetara.

Ipak, osim odvratnog krvoločnog izgleda, životinja koja je pronađena nije opasna po ljude. Naime, ona se hrani rakovima i malim ribama.

Zanimljiva pretpostavka jeste da ljubičasta jegulja do sada nije istrebljena zbog svog izgleda. Navodno, jegulja deluje zastrašujuće, pa se ribari ne usuđuju da je love.

Tokom svog života jegulja pređe oko 100 kilometara i ima ciklične i predvidljive putanje. Jedna od specifičnosti ove jegulje jeste da podjednako opstaje kako u slatkoj, tako i u morskoj vodi. Takođe, zbog bronhijalnih komora, može da provede i dosta dug period van vode.

Pogledajte kako izgleda ljubičasta jegulja:

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA