FANATIK: Ima kolekciju od 2.504 para patika (FOTO) (VIDEO)

Amerikanac Džordi Geler već 14 godina skuplja patike marke "Najki", upisao se u Ginisovu knjigu rekorda i posle toliko godina je odlučio da rasproda fascinantnu kolekciju

  • 5

Džordi Geler (36) je opsesivan kada su u pitanju patike i ima 2.504 para, a nalazi se i u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveći kolekcionar ove vrste obuće na svetu.

Izgleda da i opsesija može da izbledi posle nekog vremena, pa je Džordi posle 14 godina nagomilavanja markiranih patika odlučio da ih proda.

- Moja prva imena su Džordan i Majkl i bilo je zapisano na nebu da ću da volim patike. Volim marku "Najki", uvek sam bio njihov najveći obožavalac - rekao je Amerikanac.

Kolekcija je postala toliko velika da je morao da otvori prostor za izlaganje patika u Las Vegasu, gde živi.

- Ljubav prema patikama mi je prešla od oca. Trčao je maratone kada sam bio mali, vodio me je u sportske radnje i učio sve o ovoj marki patika. Ne mogu da se setim nekog razloga zbog kojeg bi nosio "Adidas" patike, jedino ako bi bio prinuđen da biram između marki "Ribok" i "Adidas"- kroz smeh je rekao Džordi.

Ističe da mu je najomiljeniji model patika "Najk Er Maks 97", zato što su prve koje su se pojavile s vazdušnim đonom. Ipak, dva para iz njegove cenjene kolekcije neće biti prodata.

- Imam patike od bivšeg atletičara olimpijca i "Gejm Vorn Er Džordan 1" koje se neće naći na prodaji preko sajta "Ibeja"- završio je priču ovaj čudni kolekcionar.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA