USUDITE SE: Prošetajte rolerkosterom za pešake (VIDEO)

Dvojica arhitekata Urlih Gent i Hanke Muter napravili su jedinstvenu skulpturu koja se poigrava s vašom percepcijom - u isto vreme vas razočarava i zadivljuje. Ovo je jedini rolerkoster po kom ćete hodati

  • 0

Zapadno od čuvene Rajne, u rurskoj industrijskog oblasti, u gradu Duisnburgu, napravljena je prava atrakcija za sve one koji se plaše brze vožnje u zabavnim parkovima - rolerkoster šetalište.

Dvojica arhitekata Urlih Gent i Hanke Muter napravili su skulpturu visoku 11 metara koju su nazvali "Pritajeni tigar i kornjača - magična planina". Ovo neobično šetalište deo je projekta "grad kulture", a poenta je da posetioci prate uvijanja i zaokrete kao na pravom rolerkosteru samo što su u ovom slučaju u mogućnosti da kontrolišu brzinu svog kretanja, što u pravom zabavnom parku nije slučaj.

Pogled koji se pruža na čitavu oblast je jedinstven, jer krajolik posmatrate iz različitih perspektiva.

Iako izdaleka izgleda kao da je čitava skulptura dostupna posetiocima, ipak, kad se približi, jedan deo šetača ostane razočaran time što je nemoguće hodati visokim lukovima.

- Neki su razočarani, jer su izdaleka pomislili da će moći da prođu lukovima građevine, ali to nije moguće. Skulptura se igra s vašom percepcijom, pa se mnogi u isto vreme i oduševe i razočaraju - ističu autori.

Neobično ime "Prijateni tigar i kornjača" skulptura je dobila jer rolerkoster predstavlja brzinu koja je oličenje tigra, ali posetioci moraju da ga istražuju polako, korak po korak, sporošću kornjače, pa je odatle potekla inspiracija.

Za izgradnju ovog interesantnog šetališta korišćen je pocinkovani čelik, koji je zaštitni element industrije ove regije.

Sigurni smo da ovaj projekat neće oduševiti sve adrenalinske zavisnike i zaljubljenike u pravi rolerkoster, jer šetnja neće moći da zameni svo uzbuđenje koje pružaju ove zabavne vožnje, ali ukoliko se nađete u ovoj oblasti, posetite neobičnu građevinu, i ko zna - možda baš s nje napravite najlepšu fotografiju na putovanju.

Pogledajte video-snimak:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA