SOVA KAFE: Ručajte u društvu mudrih ptica (FOTO) (VIDEO)

U Japanu su postali uobičajeni kafići u kojima ćete zateći mačke i malo se poigrati s njima ako ste željni kućnih ljubimaca, ali kafići sa sovama su najnovija pomama

  • 5

Japanci prosto misle na sve, pa im nije promaklo ni da naprave kafić sa vrlo jednostavnim konceptom – ljudi žive u skučenim prostorima, nemaju mesta za kućne ljubimce, ali ako bi se rado malo poigrali sa njima treba jednostavno da dođu na kafu i mačke su tu. Kao da su sastavni deo inventara.

Ovakvi kafići su postali toliko uobičajeni, da kada biste ušli u kafić u kome ste navikli na mačke, a mačaka nema, to bi bilo isto kao da nema aparata za espreso.

Ali ako je neko alergičan na mačke, pretpostavlja se da na sove sigurno nije, tako da i za njega postoji idealno mesto za ispijanje kafe. Ali u ovakve kafiće mora da se ulazi oprezno, jedan po jedan, bez buke. Da se sove ne uznemire.

Ovakvih kafića ima puno i svaki ima svoja interna pravila koja moraju da se poštuju, ali zajedničko svima je – ne sklanjajte zavese, ne dirajte sove, osim onih za koje osoblje da odobrenje, ne snimajte bez dozovle i isključite blic. Ako se pravila ne poštuju, neće osoblje ništa uraditi gostima, ali sove možda hoće. A verovatno niko ne bi želeo da u njegovom prisustvu poludi deset sova.

Iako su sove lepo zbrinute, čiste i nahranjene, postavlja se pitanje da li je u redu držati ih zatvorene na malom prostoru bez ikakve slobode.

Video možete pogledati ovde.

(Telegraf.rs / Izvor: Odditycentral.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Belgrade boys

    8. decembar 2013 | 20:36

    Sove i rode su najlepše,najpametnije ptice u prirodi...ja ih obožavam!!!!!!!!

  • Alex

    9. decembar 2013 | 03:37

    Inace sovi je prirodno staniste u kaficu, obavezno zavezana za neko drvo da je drugi maze....strasno jadne zivotinje :(

  • Detlic Pera

    9. decembar 2013 | 23:38

    Tako je Alex! Reci im! <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA