Najveća solarna baklja eruptirala na površini Sunca (VIDEO)

Sunce se trenutno nalazi na vrhuncu jedanaestomesečnog ciklusa, što je objašnjenje ovakvih "ispada" koji još ne predstavljaju veliku opasnost za Zemlju

  • 1

Sunce je u utorak ispalilo najveću solarnu baklju ove godine. Iako to ne bi trebalo da predstavlja veliku opasnost za Zemlju, ona ne može ostati netaknuta, što se manifestovalo u poremećaju magnetnog polja.

Solarna baklja X-klase svrstava se u najmoćniju vrstu solarne oluje i ukoliko bi bila usmerena direktno ka Zemlji, bila bi veoma opasna za satelite i astronome u orbiti.

NASA objašnjava da je povećan broj ovakvih reakcija uobičajen u ovom periodu Sunčevog jedanaestogodišnjeg ciklusa i zajedno sa svemirskim agencijama širom sveta danonoćno prati aktivnosti Sunca.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: News.yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • marko

    8. novembar 2013 | 23:28

    Vreme na zemlji je apsolutno povezano sa solarnom aktivnoscu sunca, co2 je produkt i samo prati promenu temperature(industrijska proizvodnja co2 je potpuno zanemarljiva), moze svako da se uveri licno, evo lepo vreme cele godine - sunce je u solarnom maksimumu, kad pocne da opada tj da se smanjuju sunceve pege bice nesto hladnije. Belosvetski hostapleri su napravili ovu svinjariju i sta smo dobili - placanje eko taksi na sve i svasta i zaposljavanje bulumente kvazi naucnika koji ispiraju mozak 24 sata dnevno nekim besmislicama. Uporedite grafikone sol. aktivnosti sunca, prosecne temperature i co2 u atmosferi, prva dva su skoro identicna pa sa zakasnjenjem od vise godina pocinje da ih prati co2... A sve to prate ovi zelembaci iz dreen peaca koji ne daju africi da koristi sopstvene rezerve uglja i nafte nego im uvaljuju solarne panele koji ne sluze nicemu. Molim da mi objavite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA