Lopov ukrao telefon, prepisao kontakte na papir i poslao ih vlasniku

Nakon što je zapretio kradljivcu preko poruke poslate na broj svog ukradenog telefona, vlasnik je dobio imenik sa 1.000 brojeva ispisanih na hartiji

  • 7

Kineski lopov prepisao je brojeve iz ukradenog Ajfona i vratio ih vlasniku na 11 stranica rukom ispisanog teksta, preneli su kineski mediji.

Veruje se da je Žu Bin pokraden dok se vozio u taksiju sa još jednim putnikom. Žu je imao skoro 1.000 brojeva u kontaktima, ali nije imao rezervnu kopiju, pa je više brinuo zbog ove liste nego zbog telefona.

- Znam da si ti onaj koji je sedeo pored mene. Garantujem ti da ću te naći. Pogledaj kontakte u mom mobilnom i shvatićeš kojim se poslom bavim - napisao je Žu u poruci koju je poslao na broj ukradenog telefona.

Žu radi u ugostiteljskoj industriji, koja se u Kini obično dovodi u vezu sa bandama, a s obzirom na to da je ton njegove poruke bio preteći, lopov je odlučio da mu izađe u susret.

Nekoliko dana kasnije stiglo mu je pismo sa SIM karticom i 11 stranica rukom ispisanih telefonskih brojeva iz imenika ukradenog telefona.

Žu kaže da je bio šokiran i da pretpostavlja da je lopovu otekla ruka od ispisivanja tolikog broja imena, brojeva i ostalih podataka.

Jedan korisnik Weiboa, kineske verzije Tvitera, napisao je: "Kakav simpatičan i savestan lopov - jedan od onih koji poštuju profesionalnu etiku".

(Telegraf.rs / Izvor: Citypress.co.za)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA