Da li je ovo Nikola Tesla kao instruktor plivanja na plaži? (FOTO)

Veruje se da je fotografija nastala u trenucima dok se odmarao od njegovih briljantnih izuma. U njegovom dnevniku stoji jedna rečenica, koja je možda nastala u ovom periodu, da je doživeo "jedno ludo leto"

  • 14

Na nedavno otkrivenoj fotografiji nalazi se, kako se pretpostavlja, čuveni pronalazač Nikola Tesla na kojoj se vidi da je nekada radio kao instruktor plivanja.

Fotografija je napravljena oko 1900. godine na Long Ajlandu, Njujork. Na njoj se vidi naučnik kako priča sa jednom damom, dok su ležali na peskovitoj plaži. Obučen je u šorc i majicu sa natpisom "instruktor plivanja".

O ovom Teslinom periodu ne postoji puno podataka i ovo je iznenađenje za mnoge koji prate njegov rad.

Veruje se da je fotografija nastala u trenucima dok se odmarao od njegovih briljantnih izuma. U njegovom dnevniku stoji jedna rečenica, koja je možda nastala u ovom periodu, da je doživeo "jedno ludo leto".

Da se Nikola Tesla stvarno nalazi na ovoj fotografiji i da je radio kao instruktor plivanja, samo se pretpostavlja i verovatno će uskoro biti i zvaničnih informacija. Fotografija je u vlasništvu Muzeja grada Njujorka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sashki

    30. novembar 2013 | 18:43

    Joj jadna bjazi pokvasi svu garderobu :p

  • zika

    1. decembar 2013 | 00:25

    ima razdeljak i brkove to je on:) pa u to vreme svi su bili slicni, kao doticni na slici.

  • NL

    30. novembar 2013 | 23:21

    Pa moguce, ovaj mladic i lici na njega, ili je bas on, kada je bio mlad, a ova mlada devojka pored njega, deluje jako stidno, ali i ona mi nekako lici na nase poreklo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA