Usred Sahare osvanula ogromna misteriozna spirala (FOTO) (VIDEO)

D.A.ST.Arteam je grupa koja je zaslužna za "Pustinjski dah", ogromno remek delo sa svojom oazom, koje zauzima 100.000 kvadratnih metara Sahare

  • 1

Formacija koja se pojavila usred Sahare je svojim preciznim definicijama i oblicima ostavila utisak natprirodne pojave i teško je bilo poverovati da je reč o ljudskom stvaralaštvu. Međutim, ovo je ipak delo savršenog oblika koji su za sobom ostavili umetnici.

S ciljem da naprave veliku umetničku instalaciju "Pustinjski dah" u jugoistočnom delu Sahare, u Egiptu, nekoliko umetnika je 1995. godine osnovalo grupu D.A.S.T.Arteam.

Ovo umetničko delo zauzima 100.000 kvadratnih metara i prilikom izgradnje je premešteno 8.000 kubnih metara peska, da bi se stvorile dve spirale koje kreću iz jedne zajedničke tačke. Centar konstrukcije je kružni bazen pun vode, prečnika 30 metara.

Umetnik Dane Stratu, arhitetkta Stela Konstantinides i industrijsku dizajner Aleksandra Stratu zaslužni su za remek delo.

Iako je ceo projekat bio završen 1997. godine, ova instalacija i dalje postoji, ali se postepeno raspada. Opstaće sve dok vetar ne raznese sav pesak i izbriše je.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA