Mladić je proveo 5 godina radeći ovo.. Ali je vredelo svake sekunde (FOTO) (VIDEO)

Luka Jakoni Stjuart pravi repliku Boinga 777 već pet godina. Za svako sedište u ekonomskoj klasi bilo mu je potrebno 20 minuta, izrada sedišta u biznis klasi trajala je između četiri i šest sati, dok je za pravljenje sedišta u prvoj klasi trebalo čak osam sati rada

  • 5

Luka Jakoni Stjuart pravi papirni avion kakav sigurno do sada niste videli. Mladić izrađuje kopiju modela Boing 777, a koliko je detaljan u izradi replike pokazuje i činjenica da na pravljenju letelice radi veđ pet godina. Luka svoj model pravi u razmeri 1:60.

U izradi aviona koristi papir, skalper, lepak i boje.

Luka svakom detalju na avionu prilazi sa maksimalnom pažnjom. Samo na izradu stolica u avionu radio je celog jednog leta. Za svako sedište u ekonomskoj klasi bilo mu je potrebno 20 minuta,

Izrada sedišta u biznis klasi trajala je između četiri i šest sati, dok je za pravljenje sedišta u prvoj klasi trebalo čak osam sati rada.

On kaže da je oduvek voleo avione i da je iz hobija i ranije pravio letelice. Ipak, u srednjoj školi je svoj hobi uzdigao na viši nivo.

- Prolazio sam kroz faze kada sam imao vrlo malo želje za radom. Ipak, kad napravim nešto što sam zamislio osećam se ushićeno - kaže ovaj genijalac.

Moguće da je takav slučaj bio sa repom aviona koji je Luka tri puta pravio ispočetka pošto mu se nije sviđalo kako je ispalo.

Takođe, motore je osmislio i projektovao za mesec dana, a sklapanje je potrajalo čak četiri meseca.

Sledeći korak u izradi njegove replike čuvenog aviona jesu krila.

- Trenutno osmišljavam i dizajniram krila i sigurno mogu da kažem da će to biti najkompleksiji zadatak na čitavom avionu - rekao  je Luka.

Pogledajte jednu od faza izrade aviona:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA