Supersonični avion budućnosti imaće displeje umesto prozora (FOTO) (VIDEO)

Model super brzog aviona S-512 koštaće 80 miliona dolara, u njemu ima mesta za 18 putnika, a namenjen je isključivo biznismenima. Put od Njujorka do Londona će avom letelicom trajati svega tri sata

  • 0

Supersonični avion budućnosti koji projektuje kompanija "Spike Aerospace" neće imati prozore, već će se na njihovom mestu nalaziti super tanki ekrani koji će putnicima omogućavati panoramski pogled.

Model super brzog aviona S-512 koštaće 80 miliona dolara, u njemu ima mesta za 18 putnika, a namenjen je isključivo biznismenima. Kako objašnjavaju iz kompanije, oni su odlučili da postave ekrane umesto prozora zato što ugradnja prozorskih otvora povećava težinu letelice.

- Dodatna težina nije poželjna za avion koji će leteti brzinom od 1.370 milja na sat, što je dva puta više u odnosu na sadašnje komercijalne letelice - kažu u kompaniji.

Naravno putnici neće biti uskraćeni da vide šta je oko njih. Na spoljnjem delu aviona biće postavljene kamere, a ono što one budu zabeležile emitovaće na ekranima unutar luksuzne kabine.

Inače, u kompaniji koja stoji iza ovog projekta rade inžinjeri i stručnjaci koji su nekada radili u Erbusu i Boingu.

Oni ističu da će njihov supersonični avion od Njujorka do Londona leteti svega tri sata, a da će od Los Anđelesa do Tokija putovati samo šest časova.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA