JEDITE KOD TESLE: Srpski restoran u Moskvi nazvan po našem naučniku

Restoran, koji se nalazi u prizemlju zgrade jednog biznis centra u Moskvi, ukrašen je Teslinim portretima i fotografijama njegovih eksperimenata

  • 9

Moskva je dobila još jedan srpski restoran nazvan po našem velikom naučniku Nikoli Tesli, koji su otvorila dva mlađa ruska biznismena, Sergej i Feliks, oduševljena našom hranom i provodom u prestonici Srbije krajem septembra.

Oni su pozvali iskusnog beogradskog ugostitelja Gorana Glavčića (40) da otvori restoran sa svojim timom. Ime Nikola Tesla izabrali su jer ga  skoro svi znaju u Rusiji.

Restoran, koji se nalazi u prizemlju zgrade jednog biznis centra u Moskvi, ukrašen je Teslinim portretima i fotografijama njegovih eksperimenata, pišu Novosti.

- Davna mi je želja da napravim restoran koji će biti poznat u svetu, a to je moguće samo u svetskim metropolama. Znam da se Rusi sa simpatijama odnose prema nama i zato sam i prihvatio ponudu Sergeja i Feliksa da budem sa njima partner i otvorimo restoran o kom će se pričati, ne samo u Moskvi - kaže nam Goran Glavčić.

Goran je sastavio ekipu od 15 srpskih kuvara i konobara koji su pre dolaska u Moskvu, išli dva meseca na učenje ruskog jezika kako bi mogli da komuniciraju sa gostima.

- Svesni smo da nije lako biti u tuđini, odvojen od porodice, ali je lakše zato što je Rusija slovenska prijateljska zemlja - kaže tim srpskih konobara i kuvara.

Goran je shvatio da se Rusima posebno sviđaju naš roštilj, mešano meso, pljeskavice i ćevapi, a rado naručuju i specijalitete napravljene od teletine, piletine i ćuretine. Sarmom su oduševljeni, a sviđaju ima se i musaka i kolenica sa podvarkom.

- Nadam se da ćemo uskoro sve da zalivamo srpskim pićima jer smo u proceduri dobijanja svih potrebnih dozvola - kaže Glavčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mirsad Kuburović

    2. mart 2014 | 10:13

    Hrvat a kako je Tesla hrvat? Jel zato sto je rodjen na podruciju danasnje Hrvatske? Pre ce biti Austro Ugar obzirom da tada niste imali drzavu.

  • @Team

    2. mart 2014 | 05:06

    Teslina vizija je stala kada je preminuo ali javljaju se njegovi talasi,neko ce opet sa ovih nasih prostora da ga nasledi tamo gde je njegova vizija stala. Smatrali smo ga ludakom nekada i misleli da on lupa gluposti.Novi vizionar kome bog bude to podario imace za projekat "teletransportacija" i mnogo jos neotkrivenih stvari.Ovoga puta sipak Amerima.

  • llup

    2. mart 2014 | 09:14

    I šta još kaže tim? Hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA