Ovo su bodibilderi sa najvećim mišićima na svetu (FOTO)

Nestrpljivima nije bilo dovoljno da proteine i ugljene hidrate unose hranom, već su obroke počeli da zamenjuju raznim preparatima i aditivima sa povećanom koncentracijom ovih supstanci, a mnogi su pribegavali ubrizgavanju smrtonosne supstance, nastale mešanjem ulja i alkohola

  • 11

Bodibilding je dugotrajni proces hipertrofije, odnosno abnormalnog povećanja rasta nekog tkiva, definicije mišićnog sistema i telesne simetrije.

Nekada se ovo smatralo koliko-toliko prirodnim procesom, sve dok se u njega nisu umešale supstance koje, u kombinaciji sa agresivnim treniranjem, pospešuju rast mišićnog tkiva.

Nestrpljivima nije bilo dovoljno da proteine i ugljene hidrate unose hranom, već su obroke počeli da zamenjuju raznim preparatima i aditivima sa povećanom koncentracijom ovih supstanci. Egipćanin Mustafa Ismail je jedan od onih koji su u stanju da ugroze svoje zdravlje samo zbog "dominacije" bicepsa.

Ovi masivni mišići su posledica ubrizgavanja potencijalno smrtonosne supstance, nastale mešanjem ulja i alkohola. Arlindo de Souza je Brazilac sa obimom bicepsa od skoro 74 centimetra, što ga čini najmišićavijim čovekom u zemlji.

Amerikanac Tom Plac, profesionalni penzionisani bodibilder, nekadašnji Mister Univerzuma u kategoriji bodibildera, imao je nadimak i Kvadzila, zbog kvadricepsa po kojima je ostao zapamćen.

Džoel Stabs sa Bahama, poznat je po svojim leđima na kojima nema ničeg drugog osim čistih mišića.

Do sada se zvanično nije pojavio niko ko bi ugrozio čoveka sa verovatno najširim ramenima na svetu, a reč je o Nemcu Markusu Ruhlu.

Kada bismo ih spojili u jednog čoveka, verovatno bismo dobili giganta koji bi bio u stanju da pomeri planinu. Pitanje je samo koliko dugo traje ova "estetska intevencija" i kakve posledice može da ostavi za sobom.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA