NEVEROVATNO: Slikala selfi pod vodom, okružena meduzama (FOTO) (VIDEO)

Nađa Ali profesionalni ronilac i fotograf napravila je neverovatne fotografije ispod površine Jezera meduza koje se nalazi u Tihom okeanu

  • 2

Profesionalni fotograf i ronilac Nađa Ali zaronila je u jezero puno meduza, i dok bi se mnogi na njenom mestu uspaničili, ona je mirno slikala okruženje i sebe i tako je nastao sjajan podvodni selfi.

Alijeva (29) je nedavno provela više od osam sati plivajući u Jezeru meduza u Tihom okeanu. U ovom jezeru živi više od 10 miliona želatinastih meduza koje opstaju zahvaljujući vodi bogatoj algama i nedostatku grabljivica koje bi ih ugrožavale. S obzirom da ova želatinasta morska bića žive bez ometanja, njihove žaoke su oslabile tako da svi posetioci, poput Alijeve, koji žele da zarone među njih, mogu da plivaju bez rizika da će biti opečeni.

Alijeva je bila veoma uzbuđena, jer je bila potpuno sama među želatinastim bićima, a da bi pronašla jato meduza pratila je zrake sunca.

- Doba dana i pozicija Sunca najbitniji su faktori koji su učinili da fotografije budu fenomenalne - rekla je Alijeva.

Nađa je radila u Majskrosoftu i Guglu sve dok nije odlučila da napusti korporacije i posveti se svojim ljubavima - ronjenju i fotografiji.

Jezero koje se prostire 457 metara u dužinu i 160 metara u širinu locirano je na ostrvu Eli Malk, koje je deo nenaseljenog skupa ostrva Rok u južnom delu Lagune Palau.

Meduze svakodnevno preplivavaju jezero sledeći sunčevu svetlost koja im pomaže da alge u njihovim ćelijama rastu.

Noću se meduze spuštaju bliže dnu, gde je voda bogatija azotom.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lik

    13. mart 2014 | 00:09

    Ovo se kaže kad je neko sposoban...radila u dve multi kompanije u svakom pogledu a onda ode da roni i opet dodje do novina i pravi neviđene stvari...

  • Nisam u toku

    15. mart 2014 | 20:16

    A sta konkretno znaci rec ,,selfi,,? U poslednje vreme stalno se koristi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA