Ono što stvara ovaj čovek ostaviće vas bez teksta, ali postoji jedan problem (FOTO) (VIDEO)

Horhe Rodrigez Herada stvara portrete koji će vas fascinirati. U njihovom kreiranju koristi razne materijale, a ogromni portreti vidljivi su isključivo iz ptičije perspektive

  • 0

Kubanac Horhe Rodrigez Herada (48) je savremeni umetnik koji stvara radove koji ostavljaju bez daha, čak iako niste ljubitelj umetnosti. Herada koji je rođen na Kubi, a odrastao u Americi, kreira neobična remek-dela koja su vidljiva isključivo iz ptičije perspektive.

Njegovi radovi zahvataju površinu od nekoliko hektara zemlje, a portrete je pravio širom sveta, od Irske, preko Amsterdama do Amerike.

On portrete kreira na zemljanim površinama koje su veličine fudbalskog igrališta. U početku njegov rad liči na običnu njivu.

Ipak, kako vreme odmiče uočava se da brazde formiraju obrise.

Horhe posebnu pažnju posvećuje detaljima, a u izradi mu je pomagalo 80 volontera koji su radili po njegovim instrukcijama.

Nakon nekoliko dana rada jasno se uočavaju crte lica.

Na kraju, rezultat je ogroman portret koji je vidljiv samo iz ptičije perspektive, ali upravo zbog toga i deluje fascinantno.

Ovo nije jedini rad ovog umetnika. Sličan poduhvat uradio je i u  Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA