Najveći tumor ikada: Težak je 35 kilograma, lekari ostali šokirani njegovom veličinom (NECENZURISANE FOTOGRAFIJE)

Za sada je izvršena samo prva faza, jer je tumor pretio da se raširi i na druge delove tela, pa je uklonjen deo koji je prekrivao samo kuk

  • 0

Osamnaestogodišnji Pakistanac Muahmed Esa Palari iz Karačija, zbog genetskog poremećaja, imao je tumor na kuku težak skoro 35 kilograma. Lekari su mu, tokom četvorosatne operacije konačno uklonili teret koji ga je sputavao u svakodnevnim aktivnostima i to godinama.

Hirurzi koji su izvršili veoma komplikovani zahvat, bili su zapanjeni veličinom tumora, a jedan od njih je rekao da se tokom čitave svoje karijere nije susreo sa većim.

>>>Godinama je mislio da ima pivski stomak - a onda su mu lekari saopštili istinu i ostavili ga u šoku (FOTO)

Printskrin: Dailymail

- U celoj mojoj karijeri nikada nisam video da se ovakav masivni tumor uklanja bilo kom pacijentu u Pakistanu - rekao je doktor Naušad Šeik.

Kako je naveo, bila je to veoma složena operacija koja je trajala četiri sata, ali je uspešno obavljena i pacijentuje uklonjen tumor težak skoro 35 kilograma.

Za sada je izvršena samo prva faza, jer je tumor pretio da se raširi i na druge delove tela, pa je uklonjen deo koji je prekrivao samo kuk.

U drugoj fazi operacije, koja bi trebalo da se obavi za mesec dana, dečaku će biti uklonjen i deo tumora koji mu opterećuje butinu.

Printskrin: Dailymail

Esa je rođen kao potpuno zdravo dete i tako je živeo sve do 13. godine , ali onda je počeo da pokazuje prve znake pleksiformne neurofibromatoze, genetskog poremećaja koji utiče na normalan rast i razvoj ćelijskog tkiva.

Prvo je primetio otok na butini veličine loptice za stoni tenis. Kako je porodica veoma siromašna, roditelji su ignorisali tumor koji je nastavio da raste. U poslednjih godinu dana, tumor se proširio po celoj butini i kuku, što mu je otežalo oslanjanje na desnu nogu.

Početkom ovog meseca, socijalni aktivista Zulfikar Solangi, objavio je Esine fotografije na Fejsbuku i zatražio pomoć od ljudi, kako bi mogao da ode na operaciju.

Na post su reagovali i zvaničnici su lokalnih vlasti, koji su ovom momku ponudili besplatno lečenje. zahvaljujući njima, Esa je opersan i sada ima nade za normalan život.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA