Kamion sa 157 leševa danima kružio po gradu: Celo mesto umiralo od smrada jer u mrtvačnici nema mesta

Ljudi se u ovde toliko ubijaju, da nemaju gde da "sačekaju" svoju sahranu

  • 1

Preko 150 leševa vozilo se danima u hladnjači kamiona, jer za njih nije bilo mesta u mrtvačnici u meksičkom gradu Gvadalahari.

Bizarni incident otrkiven je nakon što su se žitelji žalili na grozni smrad koji se širio iz kamiona, koji je kružio po njihovom gradu.

Umesto groba - bazen: Nosili su telo preminulog, izgubili ravnotežu, a onda su svi ožalošćeni počeli da vrište (VIDEO)

Kamion pun leševa prvi put je zapažen prošle nedelje ispred skladišta u Gvadalahari. Vozilo je pripadalo državnom Forenzičkom institutu. Stanovnici su se žalili na užasan miris, te je gradonačelnik tražio da se kamion pomeri.

Sledećeg dana vozilo je primećeno parkirano u drugom kraju, šireći identičan smrad. I ovdašnji stanovnici su podneli primdbe, pa se kamion premestio u industrijsku zonu.

Kada su nadležni konačno otvorili vrata hladnjače, prizor od 157 nepotraženih mrtvih tela ostavio je sve bez teksta. Radnici mrtvačnice su ove leševe premeštali po nekoliko puta, jer u frižiderima mrtvačnice nema mesta.

Kada je otrkiveno šta je unutra, direktor Forenzičkog instituta Luis Oktavio Koteri je otpušten zbog svog "nesavesnog čina". No, postavilo se pitanje koliko je to fer, jer je Kotero još pre dve godine upozoravao da je stopa ubistava u tom kraju toliko velika, da mrtvačnica ne može da se nosi sa tolikom brojem leševa.

Ubistva su u ovoj meksičkoj države zaista česta - bilo ih je 16.339 samo od početka godine. To je dom najnasilnijih meskisčkih narko-bandi. Mrtvačnice su redovno pune zbog rata kartela.

Trenutno se gradi novi objekat koji će moći da sadržei 700 mrtvih tela.

(D.D.S./RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA