• 8

Beba sa dva pola rođena u Prištini, doktori otkrili šta je uzrok ove anomalije

Beba je rođena pre vremena i teži svega 995 grama. Reč je o drugom takvom slučaju u Prištini

  • 8

Beba sa dva pola rođena je na na Ginekološko-akušerskom odeljenju u bolnice u Prištini. Novorođenče je rođeno u ponedeljak usled prevremenog porođaja i teži svega 995 grama, rekli su lekari, a prenose prištinski mediji.

Beba je po rođenju pebačena na Odeljenje neonatologije, gde je podvrgnuta neophodnim lekarskim pregledima s obzirom na to da, kako se navodi, ovakve pojave u Prištini do sada nisu zabeležene.

Međutim, direktor Neonatologije, Dževdet Gojnovci, kaže da se slučaj dvopolne bebe leči na toj klinici i da je ovo druga beba rođena sa ovakvim genetskim promenama.

Prema njegovim rečima, reč je o slučaju koji se u medicini tretira kao sindrom hiperplazije nadbubrežne žlezde.

- Beba se rodila prerano. Primljena je na intenzivnu negu Klinike za neonatologiju. Leči se kao sindrom urođene hiperplazije nadbubrežne žlezde. U toku su analize i konsultacije sa raznim specijalistima klinike. Ovaj slučaj je drugi ove godine koji ima simptome promene genitalija, što je verovatno posledica hormonskih promena koje ovaj bubreg izaziva - rekao je Gojnovci, a prenosi prištinski portal "Gazeta Express".

Ukoliko se ova dijagnoza potvrdi ona je izlečiva, tvrdi doktor Gojnovci.

Direktor ginekološke klinike Jakup Ismaili rekao je da je majka imala normalan porođaj, uprkos tome što je beba rođena prerano.

- Beba je rođena prerano i ima svega 995 grama. Pacijentkinja je imala normalan porođaj, ali beba se sada nalazi na Odeljenju neonatologije, pošto joj je dijagnostikovana hiperplazija nadbubrežne žlezde - rekao je Ismaili.

(Telegraf.rs/Gazeta Express/Kosovarja)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    Ukoliko je hiperplazija, kongenitalna ona se terapijski pije ceo život. O ovoj bolesti se malo piše, vrlo malo zna i nažalost neke zdravstvene ustanove uopšte nemaju dečijeg endokrinologa jer kod mnoge dece bi se po rođenju odmah primetilo prisustvo ove genetske bolesti. Ukoliko izostane ovaj vidljiv simptom, samo dobar pedijatar može da uputi na dalje preglede.

  • Ivan

    U vojsci 99/00,sam video mapu gde je bacen uranijum,99%na Kosovu,jadni oni od njihovih prijaatelja Amerikanaca

  • Jaca

    Tek će da vide šta su im sve doneli njihovi NATO "oslobodioci"!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima