• 1

Roditelji su je ostavili kao bebu, niko nije hteo da je usvoji jer joj je koža prekrivena krljuštima

Zbog retkog poremećaja, koji pogađa jednog u 600.000 ljudi, Nišina koža puca i lomi se, što je veoma bolno

  • 1

Niša Lobo pati od retkog genetskog poremećaja kože. Kada je imala samo nedelju dana, roditelji su je ostavili u sirotištu u Bengaluru, u indijskoj državi Karnataka.

Niša ima poremećaj koji se zove "lamellar ichthyosis", što znači da ima kožu kao što imaju ribe.

- Moja koža je prekrivena krljuštima i stalno se ljušti. Jednostavnim rečima, moja koža je previše tesna za moje telo - kaže za BBC devojčica.

Zbog retkog poremećaja, koji pogađa jednog u 600.000 ljudi, Nišina koža puca i lomi se, što je veoma bolno.

Niko nije želeo da usvoji devojčicu sa tako specijalnim potrebama, osim doktora koji je radio tamo. Nišu je prihvatio u svoju porodicu.

- Videli smo devojčicu koja je bila u veoma lošem stanju. Nije imala očne kapke, oči su joj krvarile, koža joj je bila u užasnom stanju - rekla je Aloma Lobo, njena majka.

Ona se prisetila kako je njihova druga ćerka jednostavno podigla Nišu, zagrlila je i rekla joj: "mama, hajde da je vodimo kući".

- Niša ne dozvoljava da joj ovo stanje utiče na život - rekla je majka.

Kada izađe napolje, ljudi jednostavno ne mogu da sklone pogled sa nje.

- Neke ljude uplaši moj izgled, a šta ja tada uradim? Nasmejem im se, a oni mi ponekad uzvrate osmehom - rekla je devojčica.

Niša je ispričala kako je uspela i da omekša četvoro dece, koji su stalno gledali u nju u crkvi.

- Mahnula sam im. Prvog dana nije bilo nikakvog odgovora, ali su vremenom i oni meni počeli da mašu. A onda su jedne nedelje dotrčali i seli pored mene - otkrila je devojčica.

Kada pogledate njene fotografije, vidite devojčicu koja je uvek nasmejana, a njen otac tvrdi kako su puno naučili od nje.

Zbog svog stanja, Niša se nikada nije žalila.

- Nikada se nisam žalila na Boga, zato što nisam videla razlog za to. Dao mi je sve što mi je potrebno. Ne mislim o sebi kao o osobi koja ima problem i ne vidim razlog zašto ne bih bila srećna - zaključila je devojčica.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Marija P.

    To je Covek!! To je doktor!!! A ne ovi nasi koji su prodavali decu! Zaprljali su jednu profesiju koja je trebala da bude najcasnija, najhumanina.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima