• 6

Uginula dva hibrida svinje i majmuna koji su kreirani zbog uzgajanja ljudskih organa

Naučnici traže način da stvore uslove za uzgajanje ljudskih organa za transplatacije, postavljaju se ozbiljna etička pitanja

  • 6

Sedam dana od rođenja uginula su dva hibrida svinje koje sadrže DNK majmuna, a koji su deo istraživanja čiji je cilj da se otkrije način za uzgoj ljudskih organa u životinjama za transplantacije.

Naučnici iz državne laboratorije matičnih ćelija i reproduktivne biologije u Pekingu su saopštili da je u istraživanju korišćeno više od 4.000 embriona.

Kako se navodi, u pet dana stare embrione svinja ubrizgane su matične ćelije majmuna sa florescentnim proteinom čime su istraživači mogli da otkriju gde su ćelije završile.

Naučnici nemaju odgovor zbog čega su svinje uginule, jer su "normalno izgledale", tako da je verovatno reč o “problemu u procesu vantelesne oplodnje”.

doctor, doktor, bolnica, pregled, lekar, laboratorija, analize, krvi, epruveta, DNK

Foto-ilustracija: pixabay.com

Mediji prenose da se određeni naučni krugovi upozoravaju da je kreiranje hibrida etički problematično i da predstavlja manipulaciju životom i vrstama.

Međutim, Kina ne odustaje od namere da kreira majmuna koji će delom imati ljudski mozak kako bi mogli da proučavaju Alćajmerovu bolest.

Podseća se i da je hibrid svinje i čoveka kreiran početkom 2017. godine na Salk institutu u San Diegu, ali da je ta svinja uginula nakon 28 dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • SVM

    Ako ce da nadju lek za Alchajmera i demenciju,ajde. Ako svinjski insulin spasava tako uspesno zivote miliona dijabeticara,zssto ne?

  • Viki

    Kako uginula? Pa ja svakodnevno hibride svinje i coveka vidjam.

  • Ivan

    Al ste vi ludi.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima