Ispunila sinu prazničnu želju i zažalila: Mališan uz pomoć lupe umalo zapalio ceo komšiluk

Dete je iskoristilo božićno sunce da uz pomoć lupe zapali papir u dvorištu, a onda je sve počelo da gori

  • 1
Teksas požar dečaci lupa Foto: Facebook/Nissa Lynn Parson

Božić jedne porodice u Teksasu umalo se završio tragično nakon što je njen najmlađi član poklonom umalo zapalio celu kuću.

Dvanaestogoišnji sin Nise Lin Parson tražio je da mu roditelji kupe lupu za praznike, ali kada su mu ispunjavali želju, nisu ni slutili da njihov sin ne želi lupu da koristi za čitanje, već želi da njom pali papir.

Mališan je na Božić izašao u dvorište i iskoristio sunce da proba da zapali novine uz pomoć lupe i sunčevog zraka. Mališan je bio oduševljen što mu je eksperiment uspeo, ali očajan kada je shvatio da se požar brzo širi i da je celo dvorište spaljeno.

- Tražio je lupu na poklon i mislili smo da će hteti da glumi detektiva, da uvećava slova, ali ne, on je hteo da pali stvari i uspeo je u tome - napisala je Nise Lin koja je na Fejsbuku objavila snimak spaljenog dvorišta.

Dečaku su pomagala mlađa braća, koja su oduševljeno gledala kako bata buši novine uz pomoć sunčevih zraka. Jedan od njih je zgrabio papir koji je goreo i tako zapalio dvorište.

Srećom, deca nisu povređena, a vatrogasci su brzo reagovali i sprečili širenje požara.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    5. januar 2020 | 16:21

    Ha ha ha svi smo to radili u mladosti kad smo deca bili a kako smo znali za to pa znali smo jer smo to ucili u skoli,palili papir ili peckali ruke pomocu sunca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA