Godinama krala iz crkve Svetog Pavla, od novca platila svadbu: Skandal težak pola miliona dolara

Taiša D. Smit-DeDžozef (43) radila je kao volonter u baptističkoj crkvi Sv. Pavla u mestu Florens, gde je nadgledala finansije te ustanove

  • 3
Baptistička crkva Svetog Pavla Printscreen Youtube

Žena u Nju Džersiju optužena je da je ukrala više od 561.000 dolara iz crkve u toj američkoj državi kako bi platila venčanje, kiriju i ostale račune. Prema navodima policije, ona je uhapšena juče za krađu, obmanu, sajber-kriminal i dr.

Taiša D. Smit-DeDžozef (43) radila je kao volonter u baptističkoj crkvi Sv. Pavla u mestu Florens, gde je nadgledala finansije te ustanove. Kako javlja NBC, ona se sumnjiči da je u periodu od 2014. do marta 2019. proneverila više od pola miliona dolara, otvorivši onlajn bankovne račune za crkvu, a zatim je koristila sredstva za svoje potrebe.

Smit-DeDžozef je navodno pravila platni nalog i slala čekove samoj sebi koristeći račun crkve Svetog Pavla, lažirala mesečne izvode kako bi sakrila pravo finansijsko stanje te ustanove. Ona je koristila novac da plati kredit za automobil, kiriju, kreditne kartice, satelitsku televiziju, račune za mobilni telefon, čak i prostor za njeno venčanje u Okrugu Burlington.

Nije plaćala porez

Optužena nije uplaćivala porez između 2014. i 2018. godine kako bi sakrila svoju "šemu" od poreske uprave. Istraga je pokrenuta pošto se pojavio uzbunjivač u crkvi i prijavio Taišu.

Taiša D. Smit-DeDžozef, Taisda Smit DeDzozef Foto: Printscreen/Youtube/CBS Philly

- Dajemo poverenje nekim ljudima, a to poverenje nekada bude iznevereno. Ovo je jako potresno za celu crkvu. Šta mogu da kažem? Ovo je užasno - rekao je pastor crkve Fred Džekson.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA