Nove mere zbog korona virusa: Amerika preporučuje video-prenos sahrana

Rečeno je da bi sahrane trebalo da budu limitirane na mali broj fizički prisutnih, a da se omogući online prenos za sve ostale

  • 1
Sahrana Italija korona virus Foto: Tanjug/AP

Nakon što je kriza u vezi sa korona virusom eskalirala u svetu, američka Agencija za zaštitu zdravlja apelovala je na ožalošćene da drastično promene način obavljanja sahrane, odnosno da to urade putem video-prenosa, objavio je BBC.

Rečeno je da bi sahrane trebalo da budu limitirane na mali broj fizički prisutnih, a da se omogući online prenos za sve ostale.

I pre nego što su Agencija za zaštitu zdravlja i Centar za kontrolu bolesti i prevenciju preporučili ovakav način sahranjivanja, pogrebne kuće već su nudile mogućnost online prenosa.

Jedan direktor pogrebne kuće iz Njujorka  rekao je za lokalnu novinsku stranicu da je pastor obavio uslugu preko web kamere, kada su ga zabrane putovanja u državi spriječile da bude prisutan.

Međutim, SAD nije prva zemlja koja je promenila pogrebne ceremonije, i u Velikoj Britaniji neke pogrebne kuće nude prenos uživo, u Irskoj je rečeno ožalošćenima da ne ljube tela preminulih, a predloženo je čak i odgađanje svih usluga. Najrigoroznije mere su pak u Italiji, novom centru virusa, gde su sahrane u potpunosti zabranjene, prenosi BBC.

Iz Centra za kontrolu bolesti i prevenciju u SAD-u savetovana je "društvena distanca", a nisu preporučeni skupovi veći od 50 ljudi.

Video: Nišlija nasmejao hiljade, Danijel od korona virusa napravio vic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA