≫ 

Penzioner se slučajno katapultirao iz vojnog aviona: Slavljenički let umalo se završio tragedijom

Penzioner slučajno iskočio iz borbenog aviona nakon što su ga prijatelji nagovorili na let

  • 5
Borbeni avion, ilustracija

Foto: Pixabay.com

Kao poklon povodom odlaska u penziju, jedan čovek je dobio priliku da leti borbenim avionom, ali se ta avantura nije baš dobro završila.

Naime, Francuz (64) je zajedno s pilotom poleteo avionom Rafale-B iz baze Saint-Dizier u severozapadnom delu Francuske. Kada je avion počeo naglo da se podiže, penzioner je želeo čvrsto da se drži pa je slučajno povukao polugu za iskakanje iz aviona.

Incident se dogodio na visini od 762 metra, te je nesrećni čovek bukvalno "ispaljen" iz aviona, a usput je ostao i bez kacige. Prilikom sletanja na obližnje polje blizu granice s Nemačkom zadobio je manje povrede.

Penzioner je rekao da ranije nije leteo borbenim avionima i da nije znao ništa o tome. Na let je pristao zbog pritiska koje su na njega vršili prijatelji.

Incident se dogodio u martu prošle godine, ali su informacije o ovom događaju tek sada postale poznate javnosti nakon što su ih objavile francuske vazdušne snage, prenosi Telegraph.

Video: Našao je način da se samokatapultira, pa se odmah pokajao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ❤️

    13. april 2020 | 16:48

    Cuvajmo penzionere, slatko se nasmeja😂😂😂 hvala im sto postoje😍

  • Zz

    13. april 2020 | 20:08

    Dobro je da nije povukao neku drugu ručicu i katapultirao pilota...

  • Radovan

    13. april 2020 | 18:52

    Jel se to na zapadu vojska komercijalizovala, pa vrse usluge vozikanja penzionera i drugih zainteresovanih stranaka. Dodjes i platis uslugu letenja borbenim avionom. Dobro nije stisno dugme za lansiranje rakete 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA