≫ 

Slikao ju je, pa ubio: FBI pronašao legla serijskih ubica u kojima su slike žrtava minut pre smrti

Iza serijskih ubica često su ostajale samo fotografije, mnogim žrtvama se ne zna grob

  • 5
Regina Kay Walters, zrtve serijskih ubica Foto: FBI

Mnoge serijske ubice prikupljale su "suvenire", često nazivane i "trofeji" sa scena svog zločina. To može da bude bilo šta, od pramena žrtvine kose do vozačke dozvole žrtve, nakita ili odeće. Ali, šta kad ubica dokumentuje svoje zlodelo fotografijom? Ili još gore, kada zabeleži poslednje trenutke žrtve?

Za neke od sledećih žrtava, pogled u kameru bio je poslednje što su videli na ovom svetu, navodi Listverse.

10. Robert Ben Rouds

Serijski ubica Rouds krstario je kamionom putevima Teksasa. Deo kamiona je preradio u prostoriju u kojoj je svoje žrtve seksualno zlostavljao nedeljama. Veruje se da je od 1975. godine u svom kamionu usmrtio više od 50 ljudi, iako je osuđen samo za tri smrti. Uhapšen je 1. aprila 1990. godine kada je policajac u kabini njegovog kamiona našao ketlin Vajn, golu i vezanu lisicama. Ali Rouds nije zbog tog zločina dobio doživotnu robiju već zbog 14-godišnje devojčice koja je pobegla od kuće Redžine Kej Volters (na slici koja je snimljena u napuštenoj štali u Ilinoisu). Zabeležio je momenat kada se ona povlači od njega, očigledno uplašena. Ta fotografija je korišćena kao dokaz da ju je dugo vremena držao zarobljenu jer joj je u međuvremenu porasla kosa.

9. Harvi Glatman

Glatman nazvan "ubica glamuroznih devojaka" i "ubica usamljenih srca" ubijao je kasnih pedesetih godina. Davao je oglase u kojima je tražio modele za modne agencije, pa je nesrećne devojke odvodio u svoj stan gde bi ih vezivao i silovao, sve vreme fotografišući. Davio ih je i tela odvozio u pustinju. Uhapšen je 1958.godine tokom pokušaja kidnapovanja Lorejn Vidžil. Ubrzo je priznao sva zlodela i priznao da ima kutiju u kojoj čuva sve fotografije žrtava. Pogubljen je 18. septembra 1959. godine u gasnoj komori u zatvoru San Kventin.

8. Rodni Alkala

Pošto se tokom svog ubilačkog pohoda pojavljivao u emisiji koja se bavila pronalaženjem partnera, Alkala je postao poznat kao "ubica iz igre zabavljanja". Opisivan je kao mašina za ubijanje, jer je svoje žrtve davio, pa ih budio iz nesvesti, samo da bi ih davio ponovo. To je ponavljao dok žrtve ne umru ili mu ne dosadi.

U emisiji TV šoua u kojoj se pojavio je pobedio, ali "srećnica" s kojojm je trebalo da izađe na sastanak Šeril Bredšo, nije to htela da učini je je smatrala da je "jeziv". Posle pojavljivanja na televiziji usmrtio je bar još tri žene. Osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistava pet žena u Kaliforniji između 1977. i 1979. godine. Veruje se da je stvaran broj žrtava i do čak 130 žena! Ova sumnja dolazi do više od 1.000 fotografija, na kojima su subjekti uglavnom nagi, koje su pronađene u njegovom skladištu. Neke od manje eksplicitnih fotografija su objavljene da bi javnost pomogla u identifikovanju. Zahvaljujući tom postupku, 2016. godine je optužen i za ubistvo Kristine Rut Tornton (28) iz 1977. godine.

7. Vilijam Ričard Bredford

On je osuđen na smrt u Kaliforniji zbog ubistava 15-godišnje komšinice Trejsi Kembel i konobarice iz Los Anđelesa Šari Miler. Milerovu je 1984. upoznao u baru u kom je radila, obećao joj pomoć u pravljenju karijere modela. Pošto mu je pozirala u udaljenom kampu zadavio je. Potom je isekao njene tetovaže, a tela se otarasio.

Ubrzo je na isto mesto odveo i komšinicu, koju je namamio istom pričom. Zadavio je, a lice prekrio majicom koju je nosila prethodna žrtva. Uhapšen je kad ke otkriveno da je obe žrtva on poslednji video žive. 18 godina kasnije policija je otkrila 54 fotografije neidentifikovanih žena. Javnost je uključena,ali potraga i dalje traje jer je Bredford živeo u mnogim državama. na suđenju je zastupao sam sebe,na kraju je rekao: "Pomislite o koliko njih pojma nemate". Preminuo je od raka u zatvoru 2008. godine očekujući smrtnu kaznu.

6. Robert Berdelja

Poznat i kao Mesar iz Kanzas sitija i Skupljač, koji je između 1984. i 1987. godine usmrtio najmanje šest muškaraca. Pretvarao se da je prijatelj žrtvama, nudio im novac ili smeštaj,kidnapovao bi ih i potom i nedeljama mučio. U uši im je sipao silikon, da bi ih ogluveo, a u grlo hemikalije da ne bi mogli glasno da pričaju, koristio je i elektro-šokove. tela je sekao na delove, a deo zakopavao u dvorištu, dok je deo odnosila gradska čistoća. Uhvaćen je kada je.četvrtogdana zarobljeništa, od njega pobegao Kristofer Brajson (22), mladić koji se bavio prostitucijom. Uspeo je, dok Berdelja nije bio tu, da iskoči sa drugog sprata, dok je na sebi imao samo pseću ogrlicu. Policiju je u domu Berdelje otkrila ljudske ostatke, uključujući tu i dve lobanje.

5. Džeri Brudos

Serijski ubica i nekrofil poznat je i kao "strastveni ubica" zbog perverznog odnosa prema žrtvama. Ubijao ih je obučen u žensku odeću, a često zadržavao cipele svojih žrtava. Od pete godine imao je fetiš prema ženskim cipelama, a kao tinejdžer je išao na psihoterapiju jer kje krao ženski donji veš. Od 1968. do 1969. godine ubio je četiri devojke i pokušao još dve da usmrti u Oregonu. Oteo je 18-godišnju Karen Sprinker (na slici) sa parkinga tržnog centra, a nekoliko sati pre ubistva fotografisao je u garaži. naterao je da obuče veš koji je kupio i potom je zadavio. Njeno telo je godinu dana kasnije pronašao ribar u reci. Osuđen je na doživotnu robiju. Niakda nije pokazao kajanje za ubistva, umesto toga za sve je okrivio majku, rekavši da ga je zlostavljala celog života.

4. Din Korl

Ovaj serijski ubica oteo je, mučio i ubio najmanje 28 tinejdžera i mlađih muškaraca od 1970. do 1973. u Hjustonu u Teksasu. Nazvan je Kendimen, jer je koristio slatkiše da namami žrtve. Imao je dvojicu saučesnika tinejdžera, Dejvida Ovena Bruksa i Elmera Vejna Henlija, koji su mu pomagali da zakopa svoje žrtve. Zaustavio ga je baš jedan od pomagača, Henli koji ga je upucao tokom jednog kidnapovanja, jer je Korl zahtevao da Henli siluje jednu od žrtava. Obojica pomagača su osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu. Skoro 40 godina kasnije, 2012. godine filmadžija Džoš Vargas je slučajno našao fotografiju za koju se veruje da je 29-ta žrtva serijskog ubice. Dečak, vezan lisicama, koji uplašeno gleda u objektiv.

3. Anatolij Slivko

Slivko je igrao bizarne igre sa svojim žrtvama da bi oživeo sopstvenu seksualnu fantaziju. Jednom je prisustvovao saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradao dečak obučen kao pionir. Scena smrti je Slovka seksualno uzbudila. Dve godine kasnije osnovao je dečiji klub,u kom su bili dečaci starosti od 12 do 15 godina. Vodio ih je u šumu na eksperimente u kojim je trebalo da vise jer će tako istegnuti kičmu. Držao je decu tako dok se ne bi onesvestila. Onda bi ih svukao, zlostavljao i slikao u raznim pozama. Mučio je više od 40 dečaka, a sedam usmrtio. Usmrio ga je streljački vod 16. septembra 1989. godine.

2. Džefri Damer

Tokom hapšenja serijskog ubice i kanibala otkrivene su brojne fotografije. Ubica je uhvaćen kada je poklicija na ulici videla muškarca Trejsija Edvardsa kako luta ulicama sa lisicama na zglobovima. Odveo ih je do stana gde je Edvards rekao da je bio. Policiaj je tu otkrila nekoliko odsečenih ljudskih glava i lobanja, torzo, ljudska srca i posude sa ljudskom krvlju. Damer je tada rekao: "Zbog onog što sam učinio trebalo bi da sam mrtav".

1. Nepoznati polaroid

Tara Kaliko (18) nestala je 20. septembra 1988. godine u Novom Meksiku kada se nije vratila iz vožnje bicikla. Devet meseci kasniej žena je otkrila polaroid 2.600 kilometara dalje, na Floridi. Prikazane su dve žrtve vezanih ruku i sa lepljivom trakom preko usta. Devojka je izgledala identično kao Tara, a dečak je ličio na devetogodšnjaka iz Novog Meksika Majkla Henlija, koji je nestao šest meseci pre nje. Porodice suverovale da su to njihova deca. Ipak, 1990. otkriveno je da dečak na slici nije Majkl jer je njegovo telo pronađeno i zaključeno da je bio žrtva nesreće. Ovo će možda ostati jedan od onih slučajeva koji nikada nisu rešeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dago 1

    19. decembar 2020 | 14:10

    Sve u Americi. Poremecen narod. Nije ni cudo kad sagledamo od koga su nastali

  • voja

    19. decembar 2020 | 14:45

    A ameri, divna neka hanibalska nacija ubija ljudski rod nije ni čudo što ratuju po svetu

  • .

    19. decembar 2020 | 16:28

    Malo su zakasnili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA