Novinar spasao život "mrtvom motociklisti": Čoveka već spakovali u vreću, hitna otišla sa lica mesta

Telo su spakovali u plastičnu vreću kako "prolaznici ne bi gledali potresan prizor" i kako bi bilo spremno za transport u mrtvačnicu

  • 0

Motociklista, koji je proglašen mrtvim nakon teške saobraćajne nesreće u Brazilu, živ je i dalje zahvaljujući novinaru koji je snimio kako se pomera u plastičnoj vreći.

Raimundu da Silvi (71) iznenada je pozlilo dok je u utorak vozio motocikl ulicama Araguaina. On je pao sa motora, a ekipe Hitne pomoći su ga, po dolasku na lice mesta, greškom proglasili mrtvim.

Telo su potom spakovali u plastičnu vreću, kako "prolaznici ne bi gledali potresan prizor" i kako bi bilo spremno za transport u mrtvačnicu. Srećom, novinar koji se našao na mestu nesreće je pomno snimao vreću, a onda je i primetio da se drmusa.

- Kada sam stigao na mesto nesreće, telo je već bilo spakovano u vreću i zatvoreno - rekao je novinar Đovani Pareira.

Potom je naterao policajce da otvore vreću.

- Primetio sam da ima balončić u ćošku usana i shvatio sam da diše. Krenuo sam da mu masiram srce i dajem veštačko disanje i tako desetak minuta, dok se lekari nisu vratili - rekao je novinar.

Hitna pomoć je potom živog de Silvu prebacila u bolnicu, ali od tada nema novih informacija o njegovom stanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA