≫ 

Ljubitelj vakcina iz Rija: Za 10 nedelja vakcinisan 5 puta, "provaljen" kad je krenuo na šestu dozu

Od 12. maja do 21. jula muškarac je primio po dve doze "Fajzera" i "Koronavaka", jednu "Astrazeneku" * Uspelo mu je i da dobije dve doze vakcine u razmaku od 13 dana

  • 2
vakcina protiv gripa, vakcinacija, korona Foto: Shutterstock

Stanovnik Rio de Žaneira moraće da objasni zdravstvenim vlastima kako mu je uspelo da primi pet doza različitih vakcina protiv korona virusa za 10 nedelja, izvestila je agencija AFP u petak.

Između 12. maja i 21. jula muškarac je primio po dve doze "Fajzera" i "Koronavaka", jednu "Astrazeneku", navodi TV Globo, koji je imao uvid u njegov digitalni karton. Uspelo mu je i da dobije dve dozevakcine u razmaku od 13 dana. "Provaljen" je kada je krenuo na ono što je trebalo da mu bude šesta doza, 16. avgusta.

U saopštenju dostavljenom agenciji AFP, gradsko veće Rija navodi da će nadležni kontaktirati da bi objasnio kako je primao vakcine u više vakcinalnih centara, prenosi Brusselstimes.

Iz Grada navode da je muškarac išao na tri različita vakcinalna punkta i da je koristio pad kompujterskih sistema.

Sekretarijat zdravlja navodi da je "identifikovao muškarca u registru" i da će "preduzeti potrebne mere".

Da bi bili vakcinisani, Brazilci moraju da budu u starosnoj grupi za koju je zakazana vakcinacija, da pokažu lični dokument, a da bi primili drugu dozu, potrebno je da pokažu sertifikat o primljenoj prvoj dozi. Vakcinalni centri ne ostavljaju mogućnost izbora građanima koje će vakcinu da prime.

Rio je inače morao da suspenduje vakcinaciju zbog nestašice vakcina. Ipak, prijavljeno je stotine slučajeva prevare, da ljudi putuju u centre u državama kao što je Sao Paolo, Rio de Žaneiro i Minas Žerais da bi primili vakcinu po izboru ili treću dozu.

Brazil je drugi u svetu po stopi smrtnosti, iza Sjedinjenih Država, sa više od 570.000 preminulih od korone. Za razliku od mnogih drugih zemalja, podrška vakcinaciji u Brazilu je veoma visoka.

Video: Zbog lapsusa postao zvezda društvenih mreža: Ovo je čovek koji je primio Rajfajzen vakcinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • E toooo

    28. avgust 2021 | 19:40

    Ovaj moze u Srbiju ima vakcina koliko hoce svaki dan moze po jednu da cepne

  • Hmm...

    28. avgust 2021 | 19:23

    Majstor ako ovo preživi biće imun na sve do kraja života 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA