≫ 

Poljska otvara centre za vakcinaciju pored groblja: "U isto vreme posetite najmilije i vakcinišete se"

Poljaci imaju običaj da za praznik Svih Svetih posećuju grobna mesta svojih najmilijih, pa se vlasti zemlje nadaju da će na ovaj način postaći građane da se što pre vakcinišu

  • 9
Vakcinacija groblje Poljska Foto: M.Beljan, Tanjug/AP, Shutterstock

Poljsko ministarstvo zdravlja proširilo je kampanju vakcinacije stanovništva protiv korona virusa postavljajući centre za vakcinaciju kod groblja, koja su ponovo otvorena posle više od godinu dana. 

Groblja u Poljskoj ponovo su otvorena, nakon što su vlasti, pre više od godinu dana odlučile da ih zatvore kako bi sprečile širenje korona virusa. Veliki broj građana negodovao je zbog ove odluke, a bunili su se i cvećari kojima je posao bio ugrožen.

- Prošla godina je bila katastrofalna. Na sreću groblja su sada otvorena i ljudi masovno dolaze da posete svoje pokojnike - rekao je Mihal Debinski poljski cvećar.

Poljaci imaju običaj da za praznik Svih Svetih posećuju grobna mesta svojih najmilijih, pa se vlasti zemlje nadaju da će na ovaj način postaći građane da se što pre vakcinišu, prenosi Euronews.

Vozila sa punktom za vakcinaciju biće postavljeni kod groblja, pa će građani moći i da posete svoje pokojnike, ali i da se ujedno vakcinišu. Građani će na ovim punktovima moći da prime prvu, drugu, pa čak i buster dozu vakcine.

- Ovo je dobra ideja, posebno jer smo u četvrtom talasu. Ja sam primila dve doze, mislim da je ovo dobra zamisao jer vas boravak na groblju tera da se zapitate o životu, smrti i pandemiji - rekla je jedna žena lokalnim medijima.

Jedan student takođe se na ovom, složićete se, neobičnom mestu vakcinisao, kaže da što je više razmišljao o vakcinaciji bio je sigurniji da svi treba da se što pre vakcinišemo.

Video: Kako da se sklonite od sveta? Upotrebite terapiju mrtvačkim sandukom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA