≫ 

Muke turiste na safariju: Ujela ga kobra za nezgodno mesto dok je bio u toaletu

Otrovnica je ciljala najnezgodnije mesto

  • 1
Kobra Foto: Pixabay

Turista iz Holandije pamtiće safari kao najgore životno iskustvo. Nakon egzotičnog putovanja, nesrećni muškarac (47) morao je na operaciju polnog organa, jer ga je za isti ujedla kobra dok je bio u toaletu u jednom rezervatu prirode u Južnoj Africi.

Kako prenose mediji, muškarca je ujela otrovnica koja se krila unutar školjke, dok je vršio nuždu. Trebalo je tri sata da ga helikopter preveze u najbližu bolnicu, koja je udaljena od rezervata oko 350 kilometara.

Nesrećni čovek je osećao nesnosne bolove, a polni organ je počeo da otiče i da dobija ljubičastu boju, što je znak  nekrotizirajućeg fasciitisa.

Stručnjaci, koji su čitav slučaj prijavili za Urology Case Reports, naveli su da je ovaj čovek ima tu "nesrećnu čast" da bude prvi medicinski slučaj ujeda kobre u predelu genitalija.

Turisti je pružena nega u bolnici, ali lekari nisu uspeli da spasu dobar deo tkiva, te su isti morali da odstrane. Posle devet dana boravka u bolnici, hitno je prebačen u Holandiju, gde su lekari morali da mu odstrane još tkiva.

Hirurzi su tada izvršili rekonstrukciju polnog organa, koristeći tkivo sa prepona.

Komentarišući čitav slučaj, pokušali su malo i da se našale, ali čoveku koji je ostao bez dobrog dela svog ponosa, ova šala verovatno nimalo nije smešna.

- Uvek pustite vodu pre nego što koristite wc šolju u zemljama koje su poznate po tome da u njima živi veliki broj otvornica - napisali su u komentarima.

Nekroza je potencijalno smrtonosno stanje izazvano bakterijom koja inficira tkivo ispod kože. Iako mnogi misle da bakterija "jede" meso, to nije istina, već toksini koje ispušta oštećuju okolno tkivo.

Mediji prenose da je muškarcu tek godinu dana nakon incidenta i brojnih intervencija vraćena funkcija organa.

Video: Žestok okršaj hrabrog Žuće i otrovnice u dvorištu: Zmija se preko ograde ušunjala u domaćinstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gramzi - Bagins

    6. novembar 2021 | 17:05

    Dakle, to je definitivno bio nizak udarac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA