Umetnik na bizaran način slika Putinove portrete: Novac od prodaje donira za pomoć Ukrajini

Tokom slikanja, Dominik je sve vreme zbog smrada morao da nosi masku, a zatim je svoje delo odlučio da pusti u prodaju

  • 0

Slikar iz Velike Britanije pronašao je jedinstven način da prikupi novac za pomoć Ukrajini, ni manje ni više nego prodajom portreta Vladimira Putina naslikanog psećim izmetom.

Iako je navikao da na svojim slikama koristi motive iz "Alise u zemlji čuda", Dominika Marfija iz Velvin Garden Sitija inspirisao je njegov pas da napravi jedno zanimljivo umetničko delo.

Koristeći izmet svog psa, Dominik je odlučio da naslika portret Vladimira Putina, a pri tome je imao dva cilja - da svojim delom iskaže ljutnju i da njim uspe da prikupi novac za ukrajinske izbeglice.

- Napravio sam Putinov portret koristeći pseći izmet pomešan sa blatom, a zatim sam celu sliku lakirao 30 puta kako se ne bi osetio miris - rekao je Dominik.

On je zatim dodao da mu je sinula ideja da bi izradom i prodajom ovih slika istovremeno mogao da pomogne ali i "ukalja" ruskog predsednika.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Dom Murphy (@dominic_murphy_art)

Tokom slikanja, Dominik je sve vreme zbog smrada morao da nosi masku, a zatim je svoje delo odlučio da pusti u prodaju.

Prodajom originala i nekoliko kopija do sada je prikupio 500 funti (oko 600 evra), ali se nada da će se taj iznos povećati pre nego što ga donira žrtvama rata, piše Daily Mail.

- Original sam prodao za 150 funti (oko 180 evra). Polovinu novca planiram da dam u dobrotvorne svrhe. Do sada imam 500 funti (oko 600 evra), nadam se da će se taj iznos uvećati - rekao je umetnik.

Dominik tvrdi kako je do sada dobio brojne pozitivne reakcije ljudi.

Umjetnik je priznao kako ga je osećaj bespomoćnosti naveo da nekako pomogne i da bi sutra svi mogli da budemo u nevolji ako se ovaj rat ne zaustavi.

- Pratim dešavanja iz daljine na televiziji i gledam ljude koji su ubijeni. Oni su slični meni. Ako se ovo ne zaustavi, svi bi mogli da se nađemo u velikoj nevolji. A jedan od njih bih mogao da budem i ja - rekao je Dominik.

Video: Na Vračaru osvanuo mural sa likom Vladimira Putina uz natpis: brat

(Telegraf.rs)+

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA