EMSC blokira ljude na Tviteru: Šarlatani plaše ljude predviđanjima zemljotresa, neki i vređaju

Pre nego što su odlučili da blokiraju profile, upozorili su na ljude koji iznose neutemeljene tvrdnje i predviđaju zemljotrese

  • 1
Zemljotres seizmograf

Foto: Shutterstock

Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) na Tviteru je objavio da od sinoć blokira korisnike zbog političkih i uvredljivih komentara, ali i lažnih predviđanja zemljotresa.

Nakon niza objava o registrovanim potresima u BiH, EMSC je naglasio da će nastaviti da uklanja sve naloge koji pišu uvredljiv sadržaj.

- Ponovo smo blokirali brojne profile u poslednjih nekoliko sati. Ponavljamo: Ne koristite aplikaciju za tvrdnje o predviđanju zemljotresa jer je tako nešto nemoguće, ne pišite političke i uvredljive komentare ili ćete biti blokirani. Hvala - naveli su.

Pre nego što su odlučili da blokiraju profile, upozorili su na ljude koji iznose neutemeljene tvrdnje i predviđaju zemljotrese.

- Verovatno ćete čuti neke ljude kako objašnjavaju da su predvideli ovaj zemljotres. Klonite se njih, oni su ili šarlatani ili se izmotavaju kako bi dodatno podigli teskobu među stanovništvom. Nažalost, nauka još uvek ne može da predvidi potrese - naveli su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA