≫ 

Nemci počeli kraće i ređe da se kupaju: "Zavrću slavinu" zbog mera štednje?

Glasači "zelenih" prednjače među onima koji se "manje kupaju" - njih 33 odsto sada se istušira ​​za kraće vreme nego pre uvođenja sankcija Rusiji, isto toliko počelo je ređe da se kupa.

  • 10
Tuš, tuširanje Foto: Pixabay

Više od polovine Nemaca kupa se ređe i brže, piše Bild, pozivajući se na rezultate istraživanja agencije INSA.

- Pozivi semafor koalicije na štednju ostavili su utisak na Nemce - navodi se na početku teksta Bilda.

Dalje se iznosi da je 62 odsto Nemaca počelo da štedi vodu prilikom odlaska u kupatilo, dok 35 odsto "nije podvrglo svoje ponašanje pod tušem politički neophodnim promenama", piše list.

Istovremeno, glasači "zelenih" prednjače među onima koji se "manje kupaju" - njih 33 odsto sada se istušira ​​za kraće vreme nego pre uvođenja sankcija Rusiji, isto toliko počelo je ređe da se kupa.

U ostalim grupama birača, samo 9-18 odsto se trenutno kupa ređe i kraće nego ranije.

- A glasači Levice i Alternative za Nemačku se ponašaju užasno: samo nekolicina je odlučila da se kupa za kraće vreme. Njihov rezultat: samo 28-29 odsto njih počelo je ekonomičnije da koristi vodu naspram 37-45 odsto nacionalnog proseka - navodi se.

Prema anketi, skoro svaki drugi Nemac (45 odsto) je preduzeo mere da se sopstvenim sredstvima greje tokom „zime bez ruskog gasa“, dok 44 odsto Nemaca namerava da učestvuje u demonstracijama protiv visokih cena energenata.

Video: Nemački ministar predložio kraće tuširanje: Evo šta Beograđani misle o tom predlogu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA