Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamenili tela u bolnici, porodica kremirala pogrešnu osobu: Bizarni slučaj u Velsu

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogrešna osoba je sahtanjena, a greška je otkrivena tri nedelje kasnije

  • 0
Čačak grobnica kao faraon najskuplji sanduk kovčeg u Srbiji Foto: RINA

Zdravstveni odbor Južnog Velsa izvinio se porodici nakon što je zabuna u bolnici dovela do kremacijepogrešne osobe. Naime, pre tri nedelje greškom je sahranjena pogrešna osoba.

Rođaci su održali sahranu pre oko tri nedelje nakon što su dobili telo druge osobe, za koju se veruje da nema preživelih članova porodice, da bi potom održali drugu službu za svoju voljenu osobu, čije ime nije poznato.

Greška je otkrivena u mrtvačnici Univerzitetske bolnice Grange u gradu Cvmbranu, navodi "Argus Južnog Velsa". Šefovi bolnica su rekli da im je "duboko žao" zbog onoga što su opisali kao "izolovani incident" i "izuzetan slučaj", piše Skaj njuz.

Pokrenuta je interna istraga o okolnostima u kojima je pogrešno telo dato porodici pre nego što je kremirano u krematorijumu doline Sirhoui u Blekvudu.

- Potpuno smo slomljeni zbog onoga što se desilo porodici i preuzimamo odgovornost za ovaj izolovani incident. Rečima se ne može izraziti koliko nam je žao. Sastali smo se sa porodicom da ih u potpunosti obavestimo o ovoj situaciji i da im pružimo onoliko podrške koliko im je potrebno - izjavio je portparol zdravstvenog odbora Univerzitetske bolnice, Aneurin Bevan i dodao:

- Takođe bismo želeli da uverimo javnost da je ovo izuzetan slučaj. Identifikovali smo ovu grešku kroz sopstvene procese i nakon inicijalnog pregleda uvereni smo da se radi o ljudskoj grešci u izolovanom slučaju. Međutim, mi nastavljamo da istražujemo okolnosti ovog incidenta i redovno ćemo redovno obaveštavati članove porodice tokom naše istrage.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA