≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena se žalila na jake bolove u leđima: Lekari je poslali na skener, a ono što su videli je medicinsko čudo

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoji više faktora koji mogu da dovedu do stvaranja kamenja u bubregu

  • 0
Rengen Foto: Shutterstock/Egor_Kulinich

Dvadesetogodišnja Sjao Ju sa Tajvana primljena je u bolnicu, ranije ovog meseca, zbog jakih bolova u leđima i dehidracije.

Devojka je imala temperaturu, dok je analiza krvi pokazala neuobičajeno visok broj belih krvnih zrnaca. Lekari su naložili CT skener, a rezultati su ih šokirali.

Naime, ustanovljeno je da pacijentkinja ima bezmalo 300 kamenčića u desnom bubregu.

Ona je prvo dobila antibiotike, posle čega su lekari minimalnom invazivnom operacijom izvukli kamenje, prenosi Oddity Central.

Njihova veličina je varirala (između pet milimetara i dva centimetra), a bolnica je objavila fotografiju koja je osvanula na mrežama.

Iako postoji više faktora koji mogu da dovedu do stvaranja kamenja u bubregu, u ovom slučaju pacijentkinja uopšte nije uživala u vodi za piće, već u slatkim čajevima i sokovima.

To je izazvalo hroničnu dehidraciju, stanje u kojem urin postaje koncentrisaniji, a minerali u njemu se kristališu i formiraju kamenje.


Lokalni urolozi pozvali su građane da pije puno vode, kako bi osigurali da telo može da obradi unos šećera, soli i kalcijuma, koristeći slučaj Sjao Ju kao upozorenje.

(Telegraf.rs)

Video: Tretman glistama na Tajlandu: Da li biste probali ovo?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA