Ovo je poruka Stiva Džobsa kojom je šokirao svet

Trenutno se vodi sudski postupak protiv kompanija Apple, zato što je ona navodno korisnicima namerno brisala muziku sa iPod-a. Na suđenju je svedočio i Stiv Džobs, jer je šest meseci pre svoje smrti snimio video snimak u kojem objašnjava ceo slučaj

  • 7

Jedan od najvećih vizionara, Stiv Džobs, preminuo je u oktobru 2011. godine, a sada je posthumno putem video snimka svedočio na sudu u slučaju koji se vodi protiv kompanije Apple.

Džobs je šest meseci pre svoje smrti snimio video intervju u kojem objašnjava zašto je njegova kompanija blokirala muzičke sadržaje konkurentskih servisa na iPod uređajima. On je na snimku vidno nervozan i nestrpljiv, uprkos tome što staloženo odgovara na postavljena pitanja koja imaju veze sa pomenutim slučajem.

- Plašili smo se da će hakeri provaliti u Apple-ov sigurnosni sistem. Da smo iPod-u omogućili pristup drugim servisima, mogli smo ugroziti bezbednost celokupnog sistema - izjavio je Džobs tada. On je takođe istakao da kompaniju "Real Networks" ne smatra hakerskom, već da je iznenađen njihovim postupcima.

- Usvojili su hakersku etiku da bi ušli u iPod-ov sistem. Iz tog razloga sada istražujemo posledice njihovih akcija - dodao je Stiv.

Da li su Apple-ove sigurnosne mere preduzete kako bi se blokirala konkurencija, ili da bi zaista zaštitili svoj sistem, ključno je pitanje sudskom postupku koji se vodi protiv IT giganta. Suđenje se nastavlja sledeće nedelje, a ako izgubi, kompaniju Apple će ova "afera" koštati jako puno.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    8. decembar 2014 | 15:51

    Naj vece zlo novog vremena!!!!

  • Brade

    8. decembar 2014 | 20:23

    Koja je sekta ovaj apple. Strasno. Aj razumem da se Ameri loze, jer tamo biju ko nece, ali ova zaludjenost kod nas je tuzna.

  • Bez komentara molim!

    20. februar 2015 | 17:44

    @Nn naj se uvek pise spojeno sa drugom recju.primeri:najbolji,najjaci,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA