≫ 

Priča koja topi srce: Izgorelo mače nastavilo da se bori za život, na kraju je našlo dom

Nekada je dovoljan samo jedan pogled da se vežu životinja i čovek

  • 3
Povređeno mače Foto: Instagram/dobbythefirecat/Dr. Carolyn D.

Narandžasto mače spaseno iz požara, zapanjilo je ljude oko sebe svojom neverovatnom željom za životom. Ovu malu lutalicu prošle godine pronašli su vatrogasci nakon što su ugasili požar u jednoj garaži, u Ontariju, u Kanadi. Mače staro svega pet nedelja, brzo je odvedeno u bolnicu za ljubimce, gde su otkrili da na glavi i leđima ima opekotine trećeg stepena.

Veterinarski tim odmah je započeo lečenje. Pažljivo su mu očistili rane, zavili ga i konstantno su ga pazili. Uprkos nezamislivom iskušenju, mače je bilo toliko zahvalno što su mu pomogli, pa se vezalo za osoblje.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rob Maguire (@dobbythefirecat) on

Mačetu koje su nazvali Dobi, nisu smetali zavoji koje je nosio na šapama i bio je zaista hrabar, svaki put kad bi mu previjali rane. Osoblje se redovno mazilo s njim, jer su želeli da se oseća voljeno.

Rob Magir sa ostrva Manitolin, naišao je na Dobijevu priču na društvenim mrežama. Pogodile su ga prvobitne slike mačeta, jer je mogao da vidi bol u njegovim očima. Kada se našao u blizini bolnice, kontaktirao ih je, kako bi posetio čudo od mačeta.

- Momentalno smo se povezali. On je bio ceo uvijen u zavoje, ali sve što je želeo je da se igra - objasnio je Rob. Kada je došlo vreme da Rob ode, mače se zakačilo za njegovu ruku i nije želelo da ga pusti.

- Dobi je uporno pokušavao da se popne na moju ruku, a iskreno, ni ja nisam želeo da ga ostavim. Pogledali smo se nekoliko puta i potpuno mi je otopio srce. Osećao sam se kao da ga znam oduvek - rekao je Rob, za Love Meow.

Nastavio je onlajn da prati Dobijev napredak i nikada nije prestao da misli na njega. Znao je da će se vratiti po njega jednog dana. Dobi je izgubio nekoliko prstiju u toku svog oporavka, ali mu to nimalo nije smetalo. Kada su skinuli sve zavoje, odmah je ustao i počeo da trči po sobi, da se igra sa igračkama, kao da se ništa nije dogodilo.

- Bili smo zabrinuti da bi preostali bol i kontraktura mogli da ga spreče da koristi svoju šapu. Potpuno nas je razuverio - napisali su na oficijalnom Fejsbuk nalogu bolnice.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rob Maguire (@dobbythefirecat) on

Kada je Dobi konačno postao spreman da pronađe novi dom, pojavilo se poznato lice, Rob Magir, Dobijev stari prijatelj, dosao je da ga usvoji. Mače je bilo oduševljeno što napušta bolnicu i što ide u svoj novi dom. Rob je bio ubeđen da će se Dobi slagati sa ostalim mačkama u kući.

Robova mačka Norisl odmah je prihvatila Dobija, pregledala mu je rane, sela i počela da pred. Rob smatra da je Dobi rođeni alfa, igra se sa svim mačkama u kući i sa svakom ima posebnu vezu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rob Maguire (@dobbythefirecat) on

- Voli kada je uključen u sve što se dešava u kući. Voli da se igra dodavanja, da se mazi i da sva pažnja bude na njemu. Pričam mu i on dosta toga razume. On je veoma hrabar mačak, pogotovo kada treba da popije lek. Sve što treba da uradim je da mu kažem da treba da popije i on to odmah uradi – objašnjava Rob.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rob Maguire (@dobbythefirecat) on

Dobi sada ijma deset meseci i najsrećniji je mačak na planeti. Činjenica da je preživeo je sama po sebi čudo. On ne dozvoljava da ga povrede sputavaju i fokusiran je iskuljučivo na zabavu – rekao je Rob za kraj.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rob Maguire (@dobbythefirecat) on

Video: Snimak koji će vam izmamiti suzu: Pas invalid obožava da se kupa

(K. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA