≫ 

Loše vesti stižu iz Kine: U Vuhanu mačke imaju korona virus, vlasnici ih zarazili

U čak 11 od 15 pozitivnih testova pronađena su antitela na korona virus

  • 0
Mačka Foto: Pixabay

Mačke u Vuhanu pozitivne su na korona virus, a veruje se da su se zarazile u kontaktu sa ljudima, prenose kineski mediji.

Prema najnovijim informacijama 15 od 102 testirane mačke u Vuhanu pozitivne su na Covid-19.

U čak 11 od 15 pozitivnih testova pronađena su antitela na korona virus. Tri mačke, čiji su vlasnici bili zaraženi imaju veći broj antitela, što navodi stručnjake da veruju da su mačke zarazile njihove gazde.

Podsetimo, pre samo nekoliko sedmica Svetska zdravstvena organizacija je tvrdila da ne postoje dokazi da kućni ljubimci mogu da obole od korona virusa.

- Trenutno ne postoje dokazi da kućni ljubimci, odnosno psi i mačke, mogu da se zaraze novim korona virusom. Međutim, najbolje bi bilo da posle svakog maženja vašeg ljubimca, operete ruke sapunom. To vas štiti od drugih čestih bakterija poput ešerihije koli i samonele, koje mogu da se prenesu sa ljubimaca na ljude – istakao je SZO na svom sajtu.

Od tada je registrovano svega nekoliko slučajeva oboljevanja kućnih ljubimaca, ali u svim slučajevima se sumnja da je ljubimca zarazio vlasnik, a ne obrnuto.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Ova maca je ozbiljno shvatila borbu protiv korona virusa

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA