≫ 

ZA DOBRO JUTRO: Lavica usvojila mladunče leoparda i niko ne može da veruje šta rade zajedno (FOTO)

"Lavice lako raspoznaju koje je njihovo mladunče, a tuđe znaju i ubiti"

  • 0

Dobro jutro! Lavica Nosikitok iznenadila je zaposlene u rezervatu "Ngorongoro" u Tanzaniji jer je neočekivano usvojila mladunče leoparda.

ZA DOBRO JUTRO: Da li ste ikada videli slađi pogled od ovoga? (VIDEO)

Predsednik firme koja upravlja rezervatom, Luk Hanter smatra da je ovaj slučaj prvi put zabeležen kod velikih mački, koje skoro nikada ne hrane mladunčad druge vrste. Za sada nije poznato gde je leopardova majka i hoće li se vratiti, niti da li je lavica izgubila neko od svojih lavića.

- Lavica je nedavno dobila svoju mladunčad i mislim da je to faktor koji je presudio da usvoji i leoparda, jer joj radi majčinski instinkt. Maleni leopard je star tri nedelje, otprilike koliko i njeni lavići. U svakom slučaju, ovo je za nas iznenađenje. Lavice lako raspoznaju koje je njihovo mladunče, a tuđe znaju i ubiti - izjavio je Hanter, piše Gardijan.

No, iako ga lavica za sada hrani, maleni leopard će kad dosegne 12 do 18 meseci, vrlo lako vratiti svoje "leopardske navike".

- Mislim da ništa ne može smanjiti uticaj evolucije koja je dovela do toga da leopard danas bude vrhunski samostalni lovac - dodao je Hanter.

Fotografije je napravio turista Jup van der Linde, jedan od posetilaca safarija Ndutu Lodge u  rezervatu.

Svakog jutra u 7.00 na rubrici ZANIMLJIVOSTI možete pogledati snimak ili fotografiju ZA DOBRO JUTRO, koji će učiniti da vam dan počne na najlepši mogući način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA