Ovaj čovek zaista radi posao iz snova: Brčka se na Maldivima po ceo dan, a noći provodi sa holivudskim zvezdama! (FOTO) (VIDEO)

"Još uvek moram da se uštinem da proverim da nije sve to samo san", rekao je on...

  • 3

Možete li da zamislite da živite u luksuznom letovalištu na Maldivima, provodite dane plivajući u kristalno čistom moru i šetajući belim peščanim plažama, a noću gledajući u zvezde, često u društvu velikih holivudskih zvezda?

NUDE POSAO IZ SNOVA: Plata 174.000 dinara, a na oglas se već javilo 20.000 kandidata (FOTO) (VIDEO)

Upravo tako živi astronom Majk Dalej, svestan da ima verovatno najbolji posao na svetu.

- Još uvek moram da se uštinem da proverim da sve to nije samo san - uz osmeh je komentarisao za "news.com.au" 36-godišnji Australijanac.

Majk je poreklom iz predgrađa Brizbejna i na univerzitetu je studirao svašta, od fizike i psihologije do menadžmenta i vinarstva, dok nije došao do zaključka da ukoliko mora da ima posao i radi do kraja života, tada mora da pronađe nešto što će mu biti zabavno.

Životna prilika ukazala mu se prošle godine kada je naleteo na oglas odmarališta "Soneva" na Maldivima, gde su tražili astronoma koji će tamo doći da živi i radi. Prijavio se i nakon kruga razgovora dobio je "posao snova" u septembru 2016.

Soneva je odmaralište koje inače svojim dobrostojećim gostima nudi "igralište za odrasle". Gosti se vodenim toboganima spuštaju iz svojih luksuznih vila ravno u okean, nošenje cipela nije prihvatljivo, za razliku od aktivnosti kao što su piknik na pustim otstrvima, pijuckanje šampanjca na jahtama u društvu delfina, uživanje u bezbrojnim vrstama besplatnog sladoleda i "čokoladnim sobama" u stilu Vilija Vonke.

Dok danju pliva, roni, surfuje i uživa u svim čarima prekrasnog karipskog arhipelaga, noći su rezervisane za promatranje zvezda, i to često u društvu - zvezda! Naime, Majk Dalej u opisu posla ima pokazivanje zvezda gostima luksuznog letovališta, a među njima su bili Madona, Bred Pit, Gvinet Paltrou, Ričard Brenson i Kejt Vinslet, piše australijski "News".

Majk nerado govori o imenima, ali se ipak prisetio večere na jahti sa glumcem Lukom Evansom.

- Zamislite noć u kojoj završite u razgovoru s Lukom Evansom na temu koju obojica volite (astronomija) dok delite jelo iz pet delova i pijete vrhunsko vino i gledate u hiljade zvezda plutajući među ostrvima na jahti vrednoj nekoliko miliona dolara? To je moj posao! - kaže Majk Dalej.

Od mnogobrojnih holivudskih zvezda koje je upoznao teško mu je sve nabrojati, ali ipak izdvaja Vila Smita.

- Volim Vila Smita, još od njegovih prvih radova. Imao sam priliku da razgovaram s njim nekoliko puta, ali posebno mi je ostalo u sećanju veče astronomije u opservatoriji. Družili smo se oko teleskopa i pričali o zvezdama. Osim što je sjajan glumac, on je jako dobra osoba i nije nadmen. Iskreno sam zaboravio da je on Vil Smit... Jednostavno, družio sam se s prijatnim tipom koji voli nauku kao i ja. To je definitivno bila noć koju ću uvek pamtiti!

Sudeći po impresijama Vila Smita, koje je zabeležio na svojoj Fejsbuk stranici nakon te večeri, očito misle isto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA