Ovaj čovek svake noći ubija 4.000 komaraca, a kao mamac koristi svog psa: Ovako brutalnu tehniku nikad niste videli (FOTO) (VIDEO)

Pitbul Roki pritom nijednom nije ujeden...

  • 4

Komarci su u letnjim mesecima najgora noćna mora svih ljudi, ali Dan Rojas ima rešenje za ove dosadne napasti.

Ženi u autobusu je odjednom počelo nešto da gamiže po kosi: Zgrozićete se kada vidite koliko toga ima (VIDEO)

On je na Jutjubu otkrio na koji način da se naučinkovitije zaštitite od komaraca i na vrlo jednostavan način potamanite na hiljade njih.

Printksin: Youtube/GREENPOWERSCIENCE

Naime, glavni deo Rojasovog izuma je jednostavni visoko-naponski industrijski ventilator. Ovakvi fenovi mogu se na internetu pronaći za svega 150 evra, a ukoliko se ostave uključeni preko noći mogu sakupiti, odnosno ubiti na hiljade komaraca.

Printksin: Youtube/GREENPOWERSCIENCE

Da bi se osiguralo da u fen ne upadnu bube, lišće ili lepljivi polen, na ventilator se nalepi magnet mreža. Međutim, sam ventilator nije ono što privlači komarce, već i najaviše privlači dah čoveka ili kućnog ljubimca. Upravo zato Rojas koristi svog pitbula Rokija kao mamac.

Printksin: Youtube/GREENPOWERSCIENCE

Tajna je u ugljen-dioksidu koji je jedan od produkta disanja, a koji pored toga što ga emituju životinje može biti emitovan i tako što se otvori gazirana plastična flaša da gas polako curi.

Printksin: Youtube/GREENPOWERSCIENCE

Na taj način se u njegovoj zamci svake noći namami i sakupi u proseku oko 4.000 komaraca i sitnih insekata, ali ih sama zamka ne ubije, pa Rojas mora da koristi čisti alkohol kojim prska zarobljene insekte i ubija ih. Potrebno je samo zamke postaviti na strateško bitna mesta poput oboda kaveza za životinje, ulazna vrata od kuće itd.

Printksin: Youtube/GREENPOWERSCIENCE

Ali, kako sam kaže, on, Roki i njegove ostale životinje barem mogu noću mirno da spavaju, piše Dejli mejl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA